02.09.12

15 mesos de mandat

Autor: Josep Casasnovas
Càrrec de l'autor: Portaveu Grup Municipal ICV-EUiA
Publicat a: Granollers Informa

Hem superat ja els primers 15 mesos de mandat. Uns mesos marcats pel context econòmic i social, que empitjora dia a dia per les desastroses receptes aplicades pel PP i per CiU. A Granollers però, l’acció del govern municipal, tampoc ens pot deixar indiferents. Com a mostra: “una de cal y una de arena.”

 

D’una banda, considerem un encert la posada en marxa del pla de xoc contra la crisi, dotat amb 1 milió d’euros, que busca donar solucions als col·lectius més desafavorits i que més estant patint. ICVEUiA vàrem fer aportacions per a millorar, humilment, la funció d’aquest pla. Entre d’altres coses, vam proposar tenir més en compte l’integració laboral de les persones amb discapacitats, l’equiparació entre dones i homes en les contractacions que es duran a terme, una dotació més generosa per a les entitats socials que s’ocupen del repartiment d’aliments entre les famílies més pobres o l’implementació d’un parc d’habitatges públics per a situacions d’emergència familiar i/o desnonaments.

 

D’altra banda, però, destaquem de manera negativa la manca de voluntat del govern local en el compliment d’un acord adquirit fa mesos, a instàncies del Grup Municipal d’ICV-EUiA, respecte a l’aplicació de mesures de tarificació social en els preus públics. La proposta tracta d’aplicar als serveis municipals la lògica del “tant guanyes, tant pagues”, i presentar als usuaris uns preus acord amb el seu nivell de renta, de manera que els costos dels serveis públics siguin més justos i assequibles per a tothom.

 

Aquesta proposta es va presentar en l’aprovació de les Ordenances Municipals, la tardor de 2011, i el govern la va posposar per manca de temps, comprometent-se a aplicar aquest projecte de cara el 2012. Mesos després vam proposar la creació d’una comissió per a estudiar l’aplicació.  Avui, estem a les portes de la tardor de 2012, i d’aquesta comissió no hem tornat a saber res. Creiem que quan, el govern pren compromisos hauria de vetllar, sempre, per desenvolupar-los, i no deixar que les paraules se les emporti el vent.