03.06.14

Aturem el feixisme!

Autor: Josep Casasnovas
Càrrec de l'autor: Portaveu Grup Municipal ICV-EUiA
Publicat a: Butlletí Municipal, Granollers Informa
El 31 de maig ha fet 76 anys que, al 1938, cinc avions italians varen bombardejar Granollers. Un data infame que els granollerins i les granollerines recordem cada any amb el cor encongit. La bogeria de la guerra va arribar al bell mig de la nostra ciutat, deixant almenys 224 morts i prop de 200 ferits.

Granollers i les persones que hi vivíen van ser víctimes de l’abominació del feixisme colpista, encapçalat per Franco i els seus aliats Mussolini i Hitler, que varen pretendre acabar amb la llibertat i l’esperança d’una societat igualitària i justa que portava la República.

Avui, malauradament, el feixisme rebrota amb força a Europa. A l’ombra de la crisi econòmica, nodrint-se de la desesperació i de les necessitats extremes de gran part de la ciutadania, alguns partits d’ultradreta obtenen resultats importants i ocupen un espai social i polític de rellevància.

El discurs feixista i racista, que es basa en l’enfrontament entre diferents sectors de la mateixa classe treballadora, està calant en països econòmicament inestables com Grècia o Itàlia, però també a d’altres com França, Àustria o els països escandinaus. A Catalunya també existeixen alguns grupuscles feixistes, i cal ser ferms i contundents, exercint amb determinació un cordó democràtic contra aquestes organitzacions que porten l’intolerància com a bandera. No tolerarem els discursos xenòfobs ni les polítiques discriminatòries que representen aquests grups.

ICV-EUiA som i serem una organització antifeixista, democràtica, i que lluita pels drets i les llibertats de totes les persones, vinguin d’on vinguin i tinguin les tendències sexuals o religioses que tinguin. El respecte per la pluralitat de la nostra societat és un valor positiu que ens enriqueix com a col•lectiu i que ens dona força per a tractar de seguir avançant conjuntament.

Cal fer memòria de l’horror que va suposar el feixisme a Europa fa poc més de mig segle i no permetre que alguns vulguin fer-nos tornar a aquell passat tan fosc.