23.09.11

CiU contra els pobres

Autor: Josep Casasnovas Vaquero
Càrrec de l'autor: Regidor portaveu del Grup Municipal ICV-EUiA
Publicat a: El 9 nou

Que el Govern de CiU no seria el major defensor del sistema públic d'Estat del Benestar, ja ho teníem clar fa anys. Sabíem, sobradament, que Artur Mas i els seus eren un Govern “business-friendly”, més amic dels grans empresaris i dels poderosos, que de les classes treballadores i populars, per molt catalanes que fossin. Però l'espectacle dantesc que ens ha ofert el Govern “dels millors” aquest estiu ja passa de taca d'oli.

 

Resulta que, amb nocturnitat, premeditació i alevosia, en ple mes d'agost, CiU decideix que els pobres ja no tenen cabuda a la nostra societat i imposa sense cap mena de diàleg ni previ avís, una reforma de la Renda Mínima d'Inserció (PIRMI), que fins aleshores permetia que més de 35.000 catalans i catalanes poguessin sobreviure quan les seves situacions i condicions vitals eren crítiques, que deixava milers de perceptors sense recursos i en una situació de vulnerabilitat social límit.

 

Els propagandistes convergents ens han volgut vendre que aquestes ajudes es perdien moltes vegades en la picaresca, dubtant de la professionalitat dels nostres equips de Serveis Socials, i que els immigrants se n'aprofitaven massivament. Així que el Govern declarava de manera solemne la “fi de la tolerància” amb aquestes situacions.

 

Al marge de les idees profundament xenòfobes i classistes que inspiren un pensament com el del Conseller, i que en qualsevol país civilitzat ja l'haurien forçat a dimitir del càrrec per atiar la fractura social i atemptar contra la cohesió, sense aportar ni dades rellevants ni solucions concretes, és destacable novament la seva fermesa. La fermesa contra els dèbils.

 

El Govern de CiU ha demostrat reiteradament la seva voluntat de ser fort contra els dèbils, però dèbil contra els forts i els poderosos. Tenim un Govern de dretes, que ens vol desmantellar l'escola pública, privatitzar la sanitat, i que ara també pretén acabar amb el nostre sistema de protecció pública, garantia de la cohesió social del nostre país.

 

A ICV-EUiA no ens pensem resignar mentre aquesta gent destrueix el patrimoni social dels treballadors i les treballadores. Sortirem a protestar al carrer, i plantarem cara des de les institucions. Perquè amb la cohesió social i l'Estat del Benestar no s'hi juga.