10.08.10

Crònica del ple extraordinari del 10-08-2010

Autor: Entesa d'Esquerres - ICV

Publicat a: L'Eina núm.: 16

 

Ple extraordinari del 9 d’agost de 2010

 

Ple convocat per donar resposta a la situació de l’obra de l’Av. Maresme de la qual la Direcció General d’Urbanisme (DGU) ha demanat la seva paralització. Una vegada més, la tercera aquest any, es convoca un ple extraordinari que costa 1200 euros que paguem entre tots, per afavorir els amics, els dos primers a “la hacienda” i aquest últim als promotors de l’obra.

La nostra actitud va ser coherent amb el que venim opinant, primer lamentem que per tercera vegada s’hagi de convocar plens extraordinaris per solucionar interessos privats, després deplorem l’actitud del govern que ha ignorat sempre totes les nostres instàncies i mocions (conjuntes amb el PSC), reclamant poder participar amb l’ànim de col·laborar per trobar una solució, sobretot davant la possibilitat que s’hagi pogut generar un greuge que provoqui reclamacions posteriors. Ni una sola vegada ens han escoltat, ni tan sols l’informe dels serveis tècnics municipals ens ha estat facilitat fins el moment del ple, quan feia dies que estava elaborat.

De la proposta municipal basada en l’informe tècnic i que proposa desestimar les demandes de la DGU de la Generalitat, nosaltres no hem opinat, considerem que pel seu contingut específicament tècnic li toca a la DGU estudiar i decidir i en últim extrem a la fiscalia que intervé. Només ressenyàvem en la nostra intervenció en el ple que trobem a faltar l’informe jurídic, sobretot de cara a protegir al poble de qualsevol reclamació patrimonial, i que ens costava entendre com per algunes coses s’aplicaven criteris de la nova ordenació urbanística (coberta plana, altura) i per a altres l’antiga ordenança, com per exemple la ràtio d’aparcaments. En tot cas, ja ho decidiran els tècnics o finalment la fiscalia i el jutjat.

La resta de punt de l’ordre del dia eren per reomplir el ple, els festius de 2011, la subvenció de l’escola bressol i la desestimació com sempre de les al·legacions a la modificació pressupostària 4/2010.