20.02.14

Drets nacionals, sí. Drets socials, també. Decidim-ho tot.

Autor: Josep Puigdengolas
Càrrec de l'autor: Tinent d'alcalde de Medi Ambient i Entorn Natural, i Salut Pública; i Secretari d'Organització d'ICV Sant Boi
Publicat a: Viure Sant Boi, febrer 2013

El sistema polític i el model autonòmic sorgit amb la Transició està esgotat i en crisi. El creixement de les desigualtats, la corrupció, el lligam entre poder econòmic i poder polític estan posant en crisi la mateixa democràcia. No podem restar quiets, ara és el moment d'exercir el dret a decidir el nostre futur polític.

Per aquest motiu som promotors de la consulta del proper 9 de novembre. Estem treballant per exercir aquest dret, tot i la negativa constant del PP i Ciutadans, el seguidisme del PSOE i la falta de valentia política del PSC. Com es pot impedir o dificultar que la ciutadania es pronunciï?

Però la consulta no pot ser una cortina de fum per amagar les polítiques de retallades de la Generalitat. El patiment de la nostra gent és ara i avui.  Per això denunciem els pressupostos de CiU i ERC, uns pressupostos que continuen en la línia d'atac a l'estat del benestar i de retallades en sanitat, educació, serveis socials, cultura, suport als municipis com el nostre... Retallades que arriben a salvatjades com rebaixar els impostos que paguen els Casinos mentre es retallen serveis públics per manca de recursos. ICV-EUiA ha presentat esmenes que permetien ingressar 2.000 milions més, provinents dels sectors més rics de la societat, per a pal·liar bona part de les retallades que continuarem patint aquest any. Ens han estat denegades.

Abans no ens ho prenguin tot cal construir una alternativa. Ja no és moment de resistir; hem de sumar, proposar, confluir, construir, innovar per guanyar. És hora de decidir-ho tot.