01.04.15

Ens ho juguem tot

Autor: Josep Casasnovas
Càrrec de l'autor: Portaveu Grup Municipal
Publicat a: Butlletí, Granollers Informa

El proper mes de maig hi ha eleccions municipals. Ben aviat veureu la ciutat guarnida de cartells i de propostes per a tots els gustos, però des d’ICV-EUiA considerem que aquestes no seran unes eleccions qualssevol. No seran unes eleccions normals, perquè ens hi juguem el futur de la nostra ciutat i de la gent que hi vivim.

 

Ja fa sis anys que patim l’estafa de la crisi, provocada pels poders financers i pels grans especuladors, i ara és el moment que hem de decidir si ens en sortim tots i totes juntes, amb justícia social i reconstruint des de la base una nova societat basada en valors i principis ben diferents, o si només se’n surten els de sempre, mentre la majoria social queda empobrida i precaritzada eternament.

 

A Granollers necessitem una opció política forta, transformadora, que lluiti de veritat per la gent, que ho qüestioni tot per tornar-ho a repensar entre tots. Una opció ecologista i preocupada per l’entorn que deixem a les generacions que vénen. Una opció que posi les persones, les seves necessitats reals i les seves inquietuds, al centre de l'acció política. I que mai respongui a un problema amb un “això no ho podem resoldre”, sinó que trobi la manera de fer-ho, amb imaginació, amb valentia i desafiant les injustes regles de joc que ens ofeguen cada dia.

 

Aquesta opció, a més, ha de combinar la rebel•lia i la imaginació, amb l’experiència i el coneixement de la ciutat. I ha de ser capaç d’escoltar, de debatre i també de decidir. Ha ser una opció honesta, transparent i amb solvència, perquè ens ho juguem tot. En el debat sobre com garantim la cohesió social i una sortida digna per a totes les granollerines i granollerins, ens cal una opció política que no s’oblidi de ningú, i que estigui sempre a totes les lluites i mobilitzacions, amb l’orella atenta a les demandes d’entitats, plataformes i veïns.

 

Aquesta opció política que necessita Granollers és, sens dubte, la d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa.