19.01.06

Un espai per la joventut

Autor: Grup Municipal ICV-EA

Publicat a: Parets al Dia
Passejant pel carrer i parant l’orella és fàcil descobrir que una de les principals reivindicacions dels i les joves del nostre poble és disposar d’espais de trobada que puguin sentir com a propis, “allunyats” del control de les persones adultes. Amb independència del nivell d’oferta d’oci privada, des d’ICV entenem que cal donar resposta a aquesta reivindicació del jovent i per nosaltres, no es tracta d’impulsar iniciatives privades sinó d’apostar per la creació d’un Casal Popular que la mateixa joventut pugui autogestionar.

Hi ha qui diu que la joventut es manté al marge dels problemes, que prefereix que els altres decideixin sobre el seu futur i que ha perdut els valors i ideals però això no és pas així. La seva vida ha canviat però són moltíssimes les persones joves que s’indignen amb el que es veu als telenotícies, que volen un contracte laboral digne, que utilitzen el transport públic, que consumeixen de manera responsable, que reciclen, que treballen per millorar la convivència en el seu centre d’ensenyament, i tants i tants exemples que servirien per evidenciar que també intenten transformar la realitat més propera per fer possible un altre món.

La gent jove també són ciutadans i ciutadanes amb drets i evidentment amb dret a divertir-se, a trobar-se per escoltar música, per xerrar de les seves coses, etc. i des de la branca juvenil d’ICV, és a dir, des de Joves d’Esquerra Verda, ja fa temps que es reclama que el govern municipal habiliti un local per a la joventut gestionat per ella mateixa. Aquesta reivindicació és un dels compromisos que ICV vàrem recollir en el nostre programa electoral a les darreres eleccions municipals i a aquestes alçades del mandat, volem que en això es noti que som al govern.

És per això que volem fer saber als i les joves de Parets que ja estem treballant per que aquest espai en breu es faci realitat.