25.03.11

Gràcies per tot. Però ara cal un canvi real !

Autor: Joan Folguera i Obiol
Càrrec de l'autor: Candidat a la alcaldia per Parets

 

Fa poc que vaig llegir un article publicat a un diari de la comarca, on el nostre alcalde, en Joan Seguer, feia esment de certes "inèrcies", que en clau negativa i degut a tants anys de majories, s'havien instal.lat al Consistori. Això confirma una percepció, que tinc des de fa temps i que molts altres comparteixen.

"L'aparell" del partit, aquells que també governen, però des del darrera i que duen tant de temps vivint, no pas de "Fer Parets", sinó defensant els seus propis interessos, en son part i causa d'aquest mal.

Desprès de tants anys, han "arrelat" a Parets.

No serè jo, qui posi en dubte la bona voluntat i la feina feta durant el primers anys, per part d'en Joan Seguer. Seria un insult a la intel.ligència de molts ciutadans i ciutadanes de Parets, que per majoria li han donat confiança durant tant de temps. Ara bé, això no vol dir que jo personalment i molts d'altres ciutadans i ciutadanes, pensem que calen canvis, per adreçar allò, que ara és tort. Per higiene democràtica i per el bé de Parets, cal un canvi real pels propers 4 anys. Han estat 20 anys de majories absolutes al consistori. Ni s'ha fet prou, ni prou bé, tenint en compte el nivell dels recursos que s'han disposat. S'han descuidat moltes coses, i no coincideixo en absolut amb les prioritats i les formes de fer política, dels actuals dirigents locals del PSC.

Ara hi haurà noves cares, nous projectes, noves promeses electorals, per part del nou candidat i la seva gent. Però quina garantia tenim, que aquests que estan instal.lats a l'ajuntament, per conveniència o supervivència, no seguiran...manant i generant...inèrcies?.

Quan des del lideratge que atorga l'alcaldia, els que governen son al darrera, cal que hi pensem.

Sóc d'esquerres i desitjo un poble governat des de els idearis d'esquerres. Però des dels Ajuntaments, cal responsabilitat, coratge i determinació, per governar per tots els ciutadans/nes, siguin quins siguin els seus colors o idearis polítics. Cal governar per allò que ens és comú, que ens uneix, el nostre municipi i la seva gent, i no fer política especulativa per aconseguir el vot,...per mantenir-se.

Quan escolto les entrevistes que els mitjanç de comunicació locals, fan als candidats/es municipals i sento expressions com "carrera política" en referència a les pròpies aspiracions personals,...em preocupa.

La política local, per aquells que lícitament s'ho plantegin, pot ser un bon inici, però en cap cas una finalitat...que duri 24 anys i que porti al municipi a situacions indesitjades, com la que patim i que no ens deixa avançar.

Cal que en el futur, tots aquells/es que desitgem treballar per Parets i la seva gent, siguem responsables per dir prou a temps i centrar-nos en l'objectiu inicial, mirar enrere quan arribi el moment, i poder dir:

"Em sento satisfet de la feina feta. He fet poble, he fet Parets".