10.07.09

Granollers, ciutat educadora... També en emergències mèdiques!

Autor: Jordi Garriga i Enric Vela
Càrrec de l'autor: President d’ICV del Vallès Oriental i President del Comitè d’Empresa de VL Transport Sanitari
Publicat a: El 9 Nou

El passat 23 de març, representants de Comissions Obreres i d’Iniciativa per Catalunya Verds vam estar reunits amb la regidora d’Educació de l’ajuntament de Granollers, la senyora Pietat Sanjuán, per traslladar-li el nostre interès que la ciutat fos una de les que acollís a partir del curs 2009-2010 el nou cicle formatiu de Tècnic en Emergències Mèdiques. Ho vam fer perquè enteníem que, en el marc de l’oferta formativa que ofereixen els centres públics de Granollers, es tractava d’una opció desitjable a causa de la gran demanda que tindrà aquesta nova titulació i per l’arrelament del sector sòcio-sanitari a la nostra ciutat.

 

D’aquella reunió en vam sortir, d’una banda, havent constatat la coincidència entre totes les parts sobre la importància de la branca sanitària en el projecte educatiu granollerí; i, per altre costat, amb la garantia per part de la regidora que el tema s’estava treballant amb la Generalitat en l’horitzó 2010-2011 ja que enguany només Barcelona capital seria la seu d’un curs pilot de TEM. Lamentablement, només han passat tres mesos i ja sabem que, a més de Barcelona, Sabadell i Lleida oferiran a partir de setembre el nou ensenyament. Granollers, doncs, ha perdut el primer tren, i seran molts els estudiants de la Comarca que a partir del setembre hauran de desplaçar-se per cursar uns estudis que s’haurien d’haver pogut oferir a la nostra ciutat.

 

Malgrat aquest contratemps, els signants d’aquest article continuem apostant perquè la nostra ciutat aglutini la màxima oferta en formació professional i ocupacional, en particular en la branca sòcio-sanitària. Per això instem l’equip de govern de l’ajuntament de Granollers a treballar – a poder ser amb més sort i encert que fins ara, però també amb més consideració vers la resta d’agents polítics i sindicals granollerins – perquè sigui el curs 2010-2011 quan el TEM es pugui cursar a la nostra ciutat. I ho fem amb el convenciment que una aposta ferma per la formació pública, de qualitat i en contacte amb el teixit econòmic i social és la millor garantia perquè Granollers segueixi sent la ciutat dinàmica i inclusiva que tots i totes desitgem. Amb la feina de tothom, mirem de no perdre més trens.