05.11.12

Justicia i democràcia

Autor: Josep Casasnovas
Càrrec de l'autor: Portaveu Grup Municipal ICV-EUiA
Publicat a: Granollers Informa

Afrontem un fort procés de debat al sí de la nostra societat sobre el model nacional que ha de seguir Catalunya en el futur proper. Un debat on, malauradament, s’ha instalat l’electoralisme descarat per part d’algunes formacions polítiques, i el radicalisme intolerant, la demagògia i la mentida descarada per part d’altres. Encara n’hi ha uns altres que, quan toca votar al Congrés, s’oposen a que la ciutadania pugui opinar sobre el seu propi futur. En aquest joc dels despropòsits que no comptin amb ICV-EUiA. Nosaltres estem amb la democràcia i, per tant, estem pel dret a decidir, i pel deure dels governants a obeïr allò que es decideixi democràticament.

I estem també per la democràcia front als mercats que ens sembren la misèria als barris, i front als polítics titelles que paguen abans als bancs que als treballadors i a les persones necessitades. Estem per la democràcia de canviar un sistema econòmic i polític obsolet i inservible, que només funciona per a uns pocs en base al patiment de la majoria.

El nostre objectiu primer és la justicia; justicia social i justicia nacional. Els pobles que pateixen, com Catalunya, un 29,5% de pobresa, mereixen actuacions polítiques conseqüents i justes, i no més retallades i atacs a la qualitat de vida. Els pobles on l’atur arriba a xifres històriques, mereixen justicia. Els pobles on la banca i els especuladors deixen sense casa a gent honrada i treballadora, mereixen actuacions justes. Els pobles que veuen com es destrueix el seu territori i s’enfonsa el seu teixit productiu necessiten, per justicia, actuacions fermes de la política, i no gesticulacions buides.

Això és el que cal plantejar les properes setmanes: Justicia i democràcia. Perquè un poble que no pot decidir el que vol ser, és un poble privat de llibertat. Perquè un poble independent però governat per corruptes i privatitzadors, on regnen la injusticia i els privilegis i es viu cada dia pitjor, segueix sent un poble condemnat a l’enfonsament.