02.02.06

Per la laïcitat, trenquem les cadenes

Autor: Grup Municipal ICV-EA

Publicat a: Parets al Dia
Una de les artèries principals de Parets és l’avinguda de la Pedra del Diable, nom que fa referència al megàlit que tenim a la nostra localitat. És una pedra de grans dimensions (2,50 m. de llargada, 1m. d'amplada i 3.595 Kg.) que antigament es trobava enmig dels camps i que arran de l’obertura del carrer, en quedar situada tot just enmig, va ser recol•locada dins de l’escola Pau Vila. Però d’això ja fa uns quans anys i avui, tot i que està dignament instal•lada a l'entrada de l’escola lligada amb unes cadenes per evitar que caigui, el cert és que passa extraordinàriament desapercebuda per molta gent.

Des d’ICV creiem que el millor lloc on podria estar ubicada és uns metres més endavant, a damunt de l’actual rotonda, presidint l’Avinguda que porta el seu nom i esdevenint un símbol visible i identificable per tothom. Per això proposarem als socis majoritaris del govern el trasllat d’aquesta pedra llegendària al bellmig de la rotonda.

En quan al nom del megàlit i del mateix carrer, creiem que és hora de fer-ne una reflexió en veu alta. Les llegendes sobre l'origen d'aquesta singular pedra fan referència al diable però la denominació més antiga és la de Pedra Serrada. Creiem que s’ha de restituir el nom originari, per ser rigurosos amb la història però també perque és una oportunitat d’avançar en la secularització del nostre nomenclàtor. La defensa dels valors de la laïcitat és un compromís irrenunciable de l’esquerra. Per això som partidaris de canviar el nom de l’avinguda Pedra del Diable pel d’avinguda de la Pedra Serrada. Consulte’m-ho al veïnat!