31.12.11

Més participació i més cohesió social

Autor: Josep Casasnovas Vaquero
Càrrec de l'autor: Regidor portaveu del Grup Municipal ICV-EUiA
Publicat a: Butlletí municipal Granollers informa

El govern municipal acaba d’aprovar els pressupostos per a l’any 2012, uns comptes continuistes en què han pretès ajustar alguns béns corrents i serveis per fer front a una disminució d’ingressos del 2,7%, i que, fins i tot, es permeten el luxe de preveure acabar l’any amb un milió i mig d’euros menys de deute.

 

El nostre Ajuntament té un deute entorn al 67%, que no és especialment greu comparativament amb d’altres ajuntaments. Per aquest motiu, ICV-EUiA creiem que donada la situació de crisi, d’emergència social, de precarietat i necessitats bàsiques

que viuen molts granollerins i granollerines, no és el moment d’amortitzar deute allarg termini.

 

Considerem prioritari poder aplicar més inversió en polítiques socials, per ser al costat dels que més ho necessiten. Des del nostre punt de vista, el que necessita Granollers amb urgència és més inversió en àrees sensibles com la formació, l’educació, la promoció econòmica i els serveis socials.

 

Creiem que el pressupost hauria d’incrementar amb força les partides per a ajudes econòmiques directes a les famílies per atendre situacions d’urgència social i hauria d’impulsar la creació d’una xarxa digna d’habitatge social per a persones amb necessitats urgents i per a aquelles que han perdut el seu habitatge.

 

D’altra banda, hem tornat a trobar a faltar en el procés d’el·laboració del pressupost, la participació activa de la ciutadania. És fonamental que la presa de decisions d’aquestes accions es sotmeti a la participació ciutadana. Cal posar en marxa un programa d’actuació participativa que comprometi a totes les regidories de l’Ajuntament a implantar processos participatius en l’aprovació de diversos dels seus programes, i que cada barri de Granollers treballi perquè algunes de les seves polítiques urbanístiques o de mobilitat es decideixin mitjançant consulta ciutadana.

 

Finalment convidem el govern a desplegar el Pla Municipal de Participació Ciutadana, aprovat fa un any i mig, i que encara no ha sortit del calaix.