17.11.05

Pacte pel civisme

Autor: Grup Municipal ICV-EA

Publicat a: Parets al Dia
Qualsevol persona de Parets a qui es pregunti sobre la convivència al nostre municipi, ens dirà que vivim en un poble tranquil però acte seguit recriminarà que massa sovint i a massa llocs es poden trobar pintades, defecacions de gossos, mobiliari urbà trencat, trastos abandonats, escombreries fora dels contenidors i diversos efectes de bretolades de tota mena. Passa arreu i no és pas una qüestió nova però en els darrers temps l’incivisme ha adoptat nous graus. I si bé corregir aquesta situació és un repte del conjunt de la comunitat, és l’administració qui té l’obligació d’adoptar les mesures necessàries per evitar conductes que atemptin contra la convivència ciutadana.

Per ICV és fonamental reduir les causes de l’incivisme. Hem de prevenir amb polítiques de cohesió social, amb programes de mediació comunitària i serveis públics de qualitat, no basant-nos exclusivament en l’increment dels serveis policials o les sancions econòmiques. Estem convençuts que la millor manera de penalitzar les faltes o petits delictes és la que s’inspira en el principi de la correcció d’hàbits, és a dir, dissenyant programes de reparació.

Com a socis de govern i corresponsables en la gestió dels afers públics, defensarem la revisió, amb la màxima participació, de la vigent Ordenança Municipal de Convivencia Ciutadana, que avui ja no és útil per aturar les conductes incíviques. Hem d’arribar a un pacte cívic per la convivencia que permeti reorientar la situació actual. Calen nous instruments. Ha arribat l’hora que es despleguin pel nostre municipi els agents cívics.