09.09.09

Passos de vianants de RENFE

Autor: Josep Casasnovas
Càrrec de l'autor: President Local d'ICV Granollers

Ahir va aparèixer la notícia en que el ministeri de Foment s'ha compromès a revisar tots els passos per a vianants entre andanes de les estacions de Catalunya, i també a renovar els que es trobin en mal estat.

Aquestes actuacions es sumaran al Pla de Modernització de les estacions, que compta amb un pressupost de 350 milions d'euros.

La PTP va denunciar el passat dilluns la mort d'una dona gran a Sant Feliu de Llobregat, que va ser atropellada per un tren quan travessava per un d'aquests passos. Foment ha assegurat que de forma immediata es procedirà a la renovació d’aquest pas, única alternativa que tenen els vianants i les persones amb mobilitat reduïda per moure's per l'interior de l'estació. I que a aquesta actuació li seguiran altres a tot Catalunya, com a Granollers, amb un pas de vianants de conglomerat que es troba deformat.

Ja està bé que es millorin els passos a les estacions de Catalunya, però en el cas de Granollers caldria alguna altra actuació. Cal recordar que per accedir a les andanes s’ha de passar per un pas subterrani que no està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda o per els viatgers que accedeixen amb un cotxet d’infants.

El pas actual representa un perill per a tot aquell que el fa servir, i més en l’actual estat en què es troba. Des d’Iniciativa per Catalunya Verds hem denunciat moltes vegades la casuística de la estació de Granollers Centre, i ja no parlem de la Granollers – Canovelles. Des de l’ajuntament caldria exigir a Foment que es fes una actuació més àmplia a les estacions de Granollers per tal de facilitar l’accés als usuaris, tot evitant els riscos actuals.