31.10.11

Plantem cara

Autor: Josep Casasnovas
Càrrec de l'autor: Portaveu grup municipal d'ICV-EUiA
Publicat a: Butlletí municipal, Granollers Informa

El proper 20-N, aquells que volem un sistema polític més transparent, aquells que creiem que la democràcia no pot ser només votar un cop cada 4 anys, els que creiem que la crisi l'han de pagar els poderosos, banquers i especuladors, que són els que l'han provocat, els que volem tirar endavant sense deixar-nos ningú pel camí, els que apostem per un model d'infraestructures i d'energia més sostenible i innovador, els que lluitem contra unes retallades socials injustes... els que creiem en un model diferent, tenim una oportunitat, una responsabilitat. Gairebé una obligació.

 

Que no ens diguin que no es pot fer res. Que no ens facin creure que les retallades són inevitables, mentre suprimeixen impostos als super-rics. Que no ens venguin que hem d'estrènyer-nos encara més el cinturó, quan els grans causant de la crisi reben indemnitzacions milionàries. Que no ens enganyin, dient-nos que les polítiques ambientals, d'igualtat de gènere, culturals o tantes altres, s'han de suprimir perquè no hi ha recursos, mentre privatitzen els nostres drets i ens fan més pobres.

 

El PSOE no ha estat a l'alçada. Les receptes del PP, tots ho sabem, consistiran en un atac encara major a l'Estat del Benestar i als nostres drets. Davant d'això, molts pensen quedar-se a casa, no votar o votar en blanc per a mostrar el seu descontentament. PSOE,  PP i CiU es freguen les mans davant d'aquesta idea. Si no participem, encara ens podran trepitjar més. Si no votem, els estarem legitimant, a ells i a les seves polítiques antisocials.

 

És el moment de rebel·lar-nos, de no resignar-nos votant el menys dolent dels partits grans. Hi ha alternatives reals, com la que presentem ICV-EUiA. Gent honrada, coherent, que diu el que pensa i fa el que diu. Persones normals, que creiem que la gent està per davant de l'economia, que tenim propostes justes i valentes per a sortir de la crisi.

 

Plantem cara als poderosos, i plantem cara a la resignació. Trenquem el bipartidisme per tenir més democràcia.