30.06.10

Qui ha de pagar la sortida de la crisi?

Autor: Grup municipal

ICV defensa una sortida a la crisi diferent, que sigui justa des del punt de vista social, i creu que la proposta de reforma laboral que presenta el govern Zapatero és “esbiaixada” caps als interessos de la patronal i dels partits de dretes.
 
És cert que la responsabilitat de la crisi econòmica actual no es pot atribuir exclusivament al president Zapatero i al seu Govern, però també és cert que era seva la responsabilitat d’adoptar les mesures necessàries perquè la crisi colpegés al mínim possible
els sectors més desafavorits. Les mesures aprovades fins avui van justament en sentit contrari: s’ha trencat el Pacte de Toledo i s’han congelat les pensions, retallant el poder adquisitiu dels pensionistes. Han trencat els acords adoptats fa pocs mesos amb els sindicats i han rebaixat el sou dels funcionaris en un mínim del 5%, i ara, finalment, han presentat una proposta de reforma laboral que deixa de banda els sindicats i, tal com demanaven els empresaris, facilita l’acomiadament i no contribueix a generar ocupació.

El govern Zapatero ha preferit afavorir els bancs, les rendes més altes, les grans empreses, fent que la crisi la paguin els de sempre: els pensionistes, els treballadors públics, les famílies de les persones dependents i el conjunt dels assalariats, autònoms i petits empresaris amb la pujada de l’IVA fins al 18%. 

És per això que ICV vol denunciar aquestes polítiques, més pròpies d’un govern de dretes, que afavoreixen els rics i perjudiquen els sectors més desafavorits de la població. La dreta econòmica i política està desmantellant l’Estat de Benestar a Europa mentre que el PSOE està fent la feina bruta a aquesta dreta. La gent d’esquerres davant d’aquest intent de desmantellar l’Estat de Benestar no pot resignar-se.