01.04.10

Volem seguir canviant les coses

Autor: Grup municipal

Publicat a: ATR / A Tocar Ratlla

L’Assemblea verda que vàrem fer fa uns dies va reconèixer i celebrar el treball que s’ha fet des de les regidories d’ICV a l’Ajuntament d’Arenys de Mar. Una trentena de persones van respondre a la convocatòria i van participar activament al debat proposat. Les intervencions van coincidir en anar més enllà del treball directe i de suport a les regidories i el treball municipal i impulsar un espai d’opinió més obert sobre el municipi des d’on es proposin i debatin idees i serveixi per definir polítiques.

La primera part de l’Assemblea va fer balanç de la gestió feta al capdavant de les regidories; en Cultura, en Educació, en Joventut i Infància i en Cooperació. També es van repassar els principals compromisos electorals i el seu nivell de compliment. Va haver-hi un reconeixement a la tasca que s’ha fet i una coincidència en què ha estat una bona feina i que s’ha complert l’objectiu de “canviar la manera de fer les coses”.

Va haver-hi crítiques i en especial a les polítiques ver- des. La recollida selectiva porta a porta, una assignatura pendent repetidament reclamada i que esperem que es pugui resoldre enguany, amb el màxim consens possible. Hi va haver també crítiques a actuacions puntuals, i a la imatge del Govern d’Entesa.

L’Assemblea verda ens va plantejar la necessitat d’im-pulsar un espai més sòlid i estable que sigui motor im- pulsor de l’acció política. Es va destacar la importància de “seguir a peu de carrer”. Un procés que serveixi per aconseguir frenar la desafecció cap a la política i explicar què és la política municipal i crear confiança cap la “regeneració ètica de la política”. Un procés que comença, segons va proposar Eduard Gonzàlez, president d’ICV, per donar més freqüència i periodicitat a aquestes convocatòries públiques.