21.07.09

40 anys després...

L'espai...l' última frontera

40 anys fa que l'home va trepitjar la lluna. Alguns diuen que és un farsa i altres que no ho és. Jo no vivia llavors però sempre he sostingut des de petit, que poder viatjar a l'espai és possible. Fantasia quan sóm petits, que es tradueix en ficció i amb el temps, en realitat.

Recordo que des de que tinc consciència, la ciencia ficció i els viatges interplanetaris, eren persistens en la meva imaginació i encara, es mantenen.

Personalment, crec que la lluita per la conquesta de l'espai s'ha endererit molt i és un fét. Al menys fa 9 anys que Mart (Marte) deuria estar colonitzada.

La realitat és que avui dia només es fan inversions petites en satèl.lits d'estudi científic i militars, sense oblidar el tant parlat escut antimisils d'Estats Units i la replica de Rusia.

Una frase dita pel senyor Armstrong, va donar la volta al món..."Un pequeño paso para el hombre, un gran paso para la humanidad"... Una frase que desconeixo el seu pensador però amb gran visió de futur. Ara bé...el projecte de l'espai es convertirà en la realitat d'una conquesta per paisos o serà mèrit de la unió de l'home per arrivar allà ón mai s'arriva't.

L'Estació Internacional, visible a ull humà a partir de les 17'45 hores a l'hivern des de Vallromanes(mirant cap al Castell de Sant Miquel), és un intent real d'unió entre diferents països per la col.laboració científica i de l'estudi de l'espai.

El gran problema de buscar nous planetes habitables, està en la gran primera pregunta...

...Mereixem poder anar a altres planetes? Per què?...

El Planeta Terra, el planeta en el que vivim i que no és nostre, si no de tots els èssers vius que hi habiten, és un planeta fràgil i la mà de l'home, ha estat la falç de la seva devallada. Si la conquesta de l'espai està per tal de que l'home continuï la seva tècnica destructiva acabant amb els recursos i destruint més planetes, no ens fa drét a viatjar més enllà de l'atmosfera de la Terra.

Primer, s'ha de corregir els problemes que tenim al planeta Terra, solucionar i evitar que tornir a resorgir. Una vegada assolits els objectius de recuperació del mal fet al planeta, llavors...podem començar amb un nou i gran projecte que és...anar més enllà del estels. L'exploració de l'espai.

Pot ser dintre de 15 anys veurem com el primer home o dona, trepitja el sól de Mart...tot depèn de la responsabilitat que la humanitat i sobretot els governs, prenguin amb la Terra.

I des de aquí, Vallromanes, podem donar un exemple a seguir amb la responsabilitat medioambiental i científica, cap a la resta del món. 

Amb ICV-Vallromanes, tot serà millor i sino...per qué no comprovar-ho a les properes eleccions?

..."Un pas endavant per a Vallromanes, un camí per al futur del nostre entorn"...

 

David Carrillo

President ICV-Vallromanes