26.02.11

“45.231 Figueres amb Xavi Monfort” convida els figuerencs i les figuerenques a fer propostes per millorar la ciutat

-Monfort referma el compromís per avançar cap a una ciutat socialment cohesionada i que aposti per la diversificació econòmica -La plataforma vol captar idees i propostes mitjançant els contactes personals, el web www.propostes.cat, i debatre-les a través de les Xarxes Socials -La participació, la justícia social, la seguretat i la convivència, la sostenibilitat, la cultura i el comerç vertebraran el contingut de les propostes en tres àmbits: la ciutat, el barri i el carrer

Soul Cafe

Ahir es va presentar 45.231 Figueres amb Xavi Monfort, el grup de suport a la candidatura de Xavi Monfort (Iniciativa per Catalunya Verds) a l'alcaldia de Figueres. Aquest grup s'ha marcat l'objectiu de recollir les propostes en positiu dels figuerencs per conèixer com és la ciutat que imaginen, les necessitats de cada barri i el carrer que volen per viure-hi. Els principals temes que vol portar a debat el grup de suport tindran com a base la participació ciutadana en les decisions que pren el govern municipal, la justícia social en moments de crisi econòmica, la seguretat i la convivència, i la diversificació econòmica com a font de riquesa.

En aquest sentit, Monfort s'ha compromès a treballar per impulsar noves fonts de riquesa per a la ciutat: “L'aposta per les energies renovables i l'eficiència energètica s'ha de consolidar amb un parc tecnològic potent, i amb una universitat de les energies renovables que tingui recorregut per créixer, amb el suport de les administracions, però també dels figuerencs”. Monfort ha remarcat però que no es pot deixar de banda el comerç i el turisme, que segueixen sent les principals fonts de riquesa de la Figueres d'avui.

45.231 Figueres amb Xavi Monfort també ha presentat els materials amb què compta per difondre i debatre les propostes que es vagin formulant, tant per part dels figuerencs com de la mateixa plataforma. Aquest divendres s'han activat els continguts de la pàgina web www.propostes.cat, on es publicaran, a partir de dilluns, les propostes plantejades pels figuerencs. Les propostes s'aniran debatent i desenvolupant a través de Facebook, sota el perfil Propostes Figueres.

El web compta amb tres apartats de difusió de les propostes: quina ciutat imagines?, què necessita el barri on vius? i com vols el teu carrer? que es corresponen amb els principals eixos de treball per arribar a la ciutadania. En canvi, la presència a la xarxa social facebook, és l'espai on es compartiran i debatran les principals idees que es vagin rebent. Avui ja són més de cent els “amics” de Propostes Figueres a Facebook. Des d'aquí també s'informarà de les diferents activitats que organitzarà el grup de suport al carrer, que serviran per conèixer i difondre les propostes plantejades.