18.11.14

ÀLEX DUQUE RATIFICAT PER DIRIGIR EL PROJECTE LOCAL D’ICV EL VENDRELL

Fruit dels debats amb la societat civil vendrellenca, les associacions de veïns i l'assemblea local de ICV, ICV El Vendrell ha ratificat la candidatura d'Àlex Duque per a encapçalar el projecte local. Segons ha definit el candidat, es tracta d'un projecte: d'esquerres, ecologista, transformador i inclusiu.

D'aquesta manera, aquest politòleg, empleat públic de la Generalitat i delegat sindical de CCOO, liderarà el projecte local i desenvoluparà un programa amb cinc eixos bàsics;

1. Garantir drets bàsics i una vida digna a tots els vendrellencs.
2. Impulsar una economia amb justícia social i ambiental.
3. Democratitzar les institucions tot fent-les més transparents.
4. Assumir un compromís ètic amb la ciutadania.
5. Impulsar un projecte integrador de tota la
6. Recolzar el dret a decidir.

En segon lloc, cal destacar que l'Àlex Duque entén que ICV El Vendrell ha construït una proposta molt vàlida per concòrrer per si sola a les eleccions municipals amb garanties d'èxit. En aquest sentit, en l'assemblea de ratificació, el candidat ha il•lustrat les gairebé 50 propostes presentades per l'agrupació en l'últim any a l'Ajuntament, el Parlament o el Congrés del Diputats. El ja candidat ha fet referència a la diversitat i profunditat de les mateixes ja que algunes d'aquestes són: crear una borsa de vivendes socials al municipi, sol•licitar a la Sindicatura de Comptes què elabori un informe sobre els comptes i la gestió econòmica del Hospital del Vendrell i fer-lo extensiu a tota la Fundació Sant Pau i Santa Tecla, demanar respostes a l'Ajuntament sobre el contracte de l'Escola de Música o proposar alternatives a la RT2.

En tercer lloc, l'Àlex Duque també ha fet emfàsi en la necessitat de canviar la manera d'entendre les candidatures d'esquerres a nivell municipal per ser més representatius, efectius i propers a la ciutadania. Segons ha remarcat, "es tracta desplaçar a la dreta representada per CiU, PP i Ciutadans , i sobretot, a la ultradretana i xenòfoba PxC de qualsevol tipus de responsabilitat". Així, el projecte local aposta pel diàleg i entén que és possible sempre i quan es donguin quatre factors:

1. Existeixi un debat real d'idees, persones i projectes més enllà dels titulars.
2. Es dongui en el marc d'un procés democràtic real, transparent i verificicable pels actors socials que hi participin.
3. Existeixi un compromís de joc net per part de totes les formacions.
4. El diàleg sigui inclusiu per totes les forces d'esquerres tinguin o no representació municipal.

Finalment, reevindicant el seu paper de ròtula de l'esquerra vendrellenca, ICV El Vendrell anunciarà properament noves passes en el seu pla de treball per a intentar presentar una proposta d'esquerres el més àmplia, cohesionada i coherent possible.

ICV El Vendrell
https://www.facebook.com/icv.elvendrell
https://twitter.com/ICV__Vendrell
icvvendrell@outlook.es
elvendrell@iniciativa.cat