15.04.13

Andres Querol escollit nou coordinador de la Xarxa de Sindicalistes d'Esquerra Verda

L'Assemblea de la sectorial del Món del Treball - Xarxa de sindicalistes d'esquerra verda va debatre les aportacions i esmenes a la ponència política de la 10ª Assemblea Nacional i va escollir la delegació que hi participarà.

Andrés Querol recurs

El debat es va centrar en les aportacions sobre el necessari canvi de model productiu, que doni sortida a la paràlisi econòmica actual, partint de l'impuls d'un nou model industrial que parteixi dels principis de desenvolupament sostenible; garantint el dret al treball, no solament com a un factor econòmic sinó com a factor de socialització i dignitat de les persones amb l'objectiu de la plena ocupació i creació d'ocupació digne que no permeti treballadors que tot i amb feina siguin pobres i sobre la creació de la Renda Garantia de Ciutadana que ha d'assegurar els mínims d'una vida digna a la ciutadania.

En aquest marc, Alfons Labrador, coordinador de la sectorial, va plantejar el seu relleu en aquesta responsabilitat, que ha dut a terme des de la darrera Assemblea, celebrada al juny de 2012, en el que s'ha aconseguit consolidar un equip de coordinació que ha permès realitzar un treball polític i d'extensió de la Xarxa. En la presentació de la candidatura del nou coordinador, Alfons Labrador va recordar que el relleu es realitza "en un moment que les coses funcionen" i va proposar a Andrés Querol com a nou coordinador, que va ser escollit per unanimitat.

Va cloure l'Assemblea el nou coordinador que va proposar que "el treball de la sectorial ha d'ajudar a créixer a Iniciativa com a força ecosocialista" i de Joan Herrera que va ressaltar la centralitat del món del treball i que l'Assemblea Nacional és un moment important per treballar i consolidar una alternativa real. "Junts i juntes podem canviar-ho tot" amb la voluntat de transmetre la necessitat "d'enfortir el projecte" perquè a partir de l'enfortiment els valors i les idees que representa la formació ecosocialista i tanta altra gent puguin ser majoria. "Volem un projecte gran i ampli, no només per resistir sinó per canviar les condicions de vida de la gent perquè ens ho estan prenent tot".