26.11.13

Aprovada la moció d’ICV-EUiA que reclama al Ple de Granollers l’abonament de la paga extra de nadal de 2012

Casasnovas ha presentat 16 sentències judicials d’arreu de l’Estat que avalaven la seva petició i que exigeix que s’eviti la caducitat del termini de reclamació

El Portaveu d’ICV-EUiA, Josep Casasnovas, va presentar la moció que s’ha debatut avui al Ple Municipal, en la que es reclamava la devolució de la part meritada de la paga extraordinària de nadal de l’any passat.

Per a reforçar la seva petició, els ecosocialistes presenten ara fins a 16 resolucions judicials de jutjats de Madrid, Murcia, Ceuta, Saragossa, Jaén, Tarragona i Barcelona, que avalen la legalitat i la obligatorietat de remunerar els treballadors i treballadores públiques per la part meritada de la paga extra. És a dir, per la part proporcional als dies que havíen transcorregut quan va entrar en vigor el decret de Rajoy.

El grup municipal d’ICV-EUiA troba que les sentències judicials són “meridianament clares i coincidents en el reconeixement dels drets del personal de l’Ajuntament” i per això reclamen un informe jurídic per poder fer l’abonament de la part meritada de la paga, també allargar el termini de reclamacions i invalidar la data límit de caducitat dels expedients, fixada per mitjans del mes vinent.

La moció ha comptat amb el suport de tots els grups municipals a excepció del PP que ha votat encontra.