01.10.14

Aprovada la moció de suport del món local a la consulta del 9 de novembre

El ple de Granollers va debatre ahir la moció de suport a la convocatòria de la consulta sobre el futur polític de Catalunya.

El portaveu del grup municipal d'ICV-EuiA, Josep Casasnovas va dir “ la suspensió del decret de la consulta per part del Tribunal Constitucional és un gest polític que no correspon a un Tribunal Constitucional. No s'havia produït en altres ocasions i ens sembla vergonyós”, també va afegir, “al Tribunal Constitucional no li correspon resoldre problemes polítics, aquesta actuació d'urgència com la d'ahir manifesta que és una actuació més de caràcter polític que no pas jurídic. El TC té la obligació d'actuar amb perfecta imparcialitat en el fons i en la forma, actuant sense pressions polítiques com entenem que ha actuat”.

 

La moció va ser presentada pels partits pro consulta (CiU, ICV-EuiA i Acció Granollers) i va tenir el suport d'aquest, el vot negatiu del PP i l'abstenció del PSC. Casasnovas va expressar la nostra satisfacció per l’èxit de mobilització pacífica i massiva que ha representat la manifestació celebrada a Barcelona durant la Diada Nacional i felicitar a les entitats organitzadores i a la ciutadania que hi han participat i constatar que ha estat una nova mostra de la voluntat majoritària del poble català de voler decidir el seu futur.

 

També cal destacar l'èxit de participació en la concentració convocada a la Porxada i la gran assistència de ciutadans a la sessió plenària.

 

ICV-EUiA va defensar que vivim en un país que vol decidir, i que vol decidir-ho tot i això connecta amb la voluntat d'una majoria del poble de Catalunya per obrir un veritable procés constituent i decidir el seu futur polític, tant pel que fa a la seva relació amb l'Estat espanyol i Europa, com pel que fa al model social, econòmic i polític, amb l'objectiu de preservar tots els drets, els drets nacionals i els drets socials.

 

El portaveu va recordar que tant el PP com el PSOE van tancar la porta a la legalitat que ells reclamen al negar l'abril passat la transferència de les competències per convocar un referèndum, però ara ens em dotat d'una eina legal que ens permetrà fer la consulta, en referencia a la Llei de Consultes, segons Casasnovas, “la consulta té garanties democràtiques i una vegada convocada pel Govern de la Generalitat és insubstituïble”.

 

Per acabar Josep Casasnovas es referia a les declaracions fetes aquest dies per representants del PP i PSOE, “ara escoltem que alguns estan per reformar la constitució o per dialogar quan en tot aquest temps no han fet res, dons si volen i tanta voluntat de diàleg tenen ara, abans de 9N poden modificar la constitució, com varen fer un estiu amb nocturnitat i llebrosia per satisfer els mandats de la senyora Merkel en matèria d'estabilitat pressupostaria. Votar és la solució”