23.02.11

Aquest setembre naixeran dues noves escoles a l'Hospitalet, la Paco Candel i l'Ernest Lluch

Ajuntament i Generalitat han acordat el naixement de dues noves escoles de primària, una a Santa Eulàlia i una a Collblanc, per fer front al creixement demogràfic i l'increment de la natalitat que va arribar al seu punt àlgit el 2008, futur P3 del curs vinent.

Les dues noves escoles començaran en mòduls provisionals i oferint dos grups de P3 i un de P4-P5. A Santa Eulàlia l'escola Paco Candel s'ubicarà al carrer Aprestadora 125 on ara hi ha desplaçada l'escola Màrius Torres mentre es renova el seu edifici, una remodelació que està prevista que acabi aquesta primavera. El terreny quedaria lliure perquè aquest estiu si puguin instal·lar el mòduls provionals per la nova escola. El terreny, que és molt ampli, pot combinar la contrucció del futur centre definitiu amb l'escola provisional. 

La segona nova escola s'anomerà Ernest Lluch i estarà situada al barri de Collblanc. De manera provisional començarà el seu funcionament al solar del carrer Mas 20, tot i que l'edifici definitiu està previst que se situi al passatge Colom amb carrer Montseny.

Feia 23 anys que l'Hospitalet no veia el neixament d'una nova escola a la ciutat. La darrera va ser la Carpa a Can Serra. La natalitat de la ciutat ha crescut molt en els darrers anys, fins al punt que els neixements del 2008 gairebé superaven en un 50% els neixements que es registraven a finals dels 90.

Com a Iniciativa per Catalunya - Verds volem destacar els dos noms de les dues escoles, proposats per l'Ajuntament i acordats amb la Generalitat. Dos persones vinculades a la ciutat, amb una vida política i cultural molt activa, i que vivien a prop de la localització dels dos nous centres.