21.01.09

Balanç Sectorial Immigració ICV - 2008

Ernesto Carrion (responsable de l'àmbit d'immigració d'ICV) va fer Balanç de la feina feta per la Sectorial d'immigració d'ICV (Iniciativa per Catalunya Verds), davant el representants d'associacions i entitats d'immigrants i públic assistent.

El dimecres 17 de desembre del 2008 es va realitzar a la seu d'ICV (Iniciativa per Catalunya Verds) el Balanç de la feina feta per la Sectorial d'immigració d'ICV (Iniciativa per Catalunya Verds), davant el representants d'associacions i entitats d'immigrants i públic assistent. Primerament, L'Ernesto Carrion (responsable de l'àmbit d'immigració d'ICV) va fer referència als valors i propostes d'ICV en el tema d'immigració.La defensa del dret al vot per als nous ciutadans i ciutadanes és una de les prioritats, així com el rebuig frontal a la "directiva de la vergonya", aprovada al Parlament Europeu i que permet la pèrdua de llibertat d'un immigrant fins a 18 mesos, sense haver comés cap delicte.
 
  La preocupació i rebuig de l'esmena de la llei d'estrangeria que augmenta el període d'internament de 40 a 60 dies, així com una clara al·lusió a les propostes de CiU i PP que no fan sinó retrocedir la nostra societat del segle XXI. Una societat que es caracteritza per ser:" una societat mestissa, intercultural, plural i on la diversitat cultural ha de ser un element més de cohesió social". CiU no pot oferir la CASA GRAN del catalanisme ara, als immigrants que ja fa molt de temps de formem part de Catalunya", apuntà Ernesto.

   Mercedes Silvano (Responsable de l'ambit d'Immigració Europa) va parlar sobre la directiva Europea en Immigració. Enric Verdú(Responsable de la Comissió de Drets i Ciutadania d'Immigració d'ICV)es va referir al Pacte per a la Immigració a Catalunya.Janet Sanz ((Joves i Immigració - Coordinadora Nacional de Joves) va parlar sobre la feina a realitzar amb el joves i el seu entorn i finalment Gabriela Dalla Corte (Responsable d'Immigració a l'Executiva Nacional d'ICV), va fer referència al treball de proximitat que s'ha de fer als barris i districtes per allunyar els tòpics erronis sobre la immigració. 
 
  Lluis Moreno Campon (Secretari Nacional d'Organització i Vicepresident d'ICV, va dirigir unes paraules sobre la commemoració del dia de l'immigrant, va agrair a les entitats i associacions la feina que van vingut realitzant per afavorir la correcta gestió del procés d'immigració i també va ressaltar la importància de les aportacions, opinions i col·laboracions de les entitats en aquests procés. 
  
  També va recalcar la importància del 18% de la població catalana que representa avui "la nova ciutadania". I va parlar sobre l'aposta d'ICV pels valors que sempre ha defensat per construir i millorar la societat en la que vivim amb l'aportació de tothom.
 
 
 "No ens van consultar per venir a formar part d'aquest mon, però exigim que se'ns consulti per a viure en ell".