28.05.18

Catalunya en Comú Podem demana explicacions a la Generalitat pel trencament de la bassa de salmorres a Sallent

El diputat David Cid pregunta pels motius del trencament i l’estat de manteniment del dipòsit

El diputat de Catalunya en Comú Podem David Cid ha registrat al Parlament una bateria de preguntes dirigides a la Generalitat en les quals demana explicacions sobre el trencament de la bassa de salmorres de la mina de Sallent, que el passat divendres 25 de maig va patir un trencament deixant anar 200.000 litres de salmorra que van anar a parar al riu Llobregat. Cid ha reclamat a l’administració catalana que esclareixi els motius de l’esfondrament d’una paret de la bassa i ha demanat informació sobre l’estat de manteniment del dipòsit.

Catalunya en Comú Podem vol saber quina ha estat la inversió de l’empresa Sorigué en el col·lector de salmorra en els darrers anys per el seu manteniment, si s’han produït fuites els darrers anys i si la Generalitat ha obert una investigació per conèixer si l’empresa feia “un correcte manteniment del dipòsit”. “Quin és l’estat dels dipòsits de Salmorra de Cardona i Súria? Existeix risc de trencament d’aquests dipòsits?”, ha preguntat també Cid.

A més, el diputat demana per quin motiu el Centre Superior de Coordinació i Informació de l’Estructura de Protecció Civil de Catalunya (CECAT) va emetre un primer comunicat dient que es podien produir afectacions en la qualitat de l’aigua del Riu Llobregat, i si per tant disposava d’anàlisis propis. “Quin han estat els resultats concrets dels anàlisis de l’aigua que ha realitzat l’Agència Catalana de l’Aigua entre Sallent i Abrera?”, reclama.