21.02.16

Catalunya Sí Que es Pot demana explicacions al Govern per les obres a El Bulli

Marc Vidal: "Dins d'un espai sensible com és un parc natural és necessari seguir estrictament la normativa, i vetllar per fer-la complir"

Cala Montjoi de Roses

El diputat de Catalunya Sí Que es Pot per Girona, Marc Vidal, ha preguntat al Govern de Catalunya quines comprovacions està fent per assegurar el compliment estricte de la normativa en l’ampliació de la finca de El Bulli, a la cala Montjoi de Roses, dins del Parc Natural de Cap de Creus. 

Des de fa dies, l'entitat ecologista IAEDEN -Salvem L'Empordà alerta de la possibilitat que en les obres d’ampliació del 20% de les instal·lacions de El Bulli s’estiguin superant els límits autoritzats per la llicència d’obres i que les actuacions que s’estan fent a la parcel·la no tinguin en compte les normes de protecció del Parc Natural de Cap de Creus. A més, la resposta de l'Ajuntament a les preguntes dels conservacionistes ha motivat la sospita "d'un seguiment poc acurat, i que reclama atenció immediata" ha assegurat Vidal. A partir d’aquests fets el diputat ha presentat sis preguntes escrites per conèixer el seguiment que ha realitzat el Govern "d'unes obres i moviments de terres dins d'un parc natural, ja que el Govern és el responsable de la gestió del Parc i dels seus usos, i de vetllar perquè no s'alteri allò que volem protegir".

Per això, Vidal demana al Govern que respongui per escrit sobre el seguiment de l'obra al restaurant i a la finca de El Bulli, i també que expliqui si es compleix la normativa existent; les gestions que ha realitzat la Generalitat per assegurar l'adequació del projecte a la normativa; com actuarà davant d'aquest fet, com té previst actuar en cas de detectar irregularitats, i en cas que així sigui si el Govern preveu aturar les obres, la restauració del terreny o l'inici d'algun procediment sancionador. "Dins d'un espai sensible com és un parc natural és necessari seguir estrictament la normativa, i vetllar per fer-la complir”.