15.03.16

Catalunya Sí Que es Pot emplaça a ERC i als independents de JxSí a votar a favor de la proposició de Llei per retirar els concerts a les escoles de l’Opus

Joan Coscubiela: “Sánchez i Puigdemont han reconegut implícitament que la única proposta per desbloquejar la situació es el referèndum”

Joan Coscubiela i Jéssica Albiach

La diputada de Catalunya Sí que es Pot encarregada de defensar demà la Proposició de Llei per retirar els concerts públics a les escoles que segreguen per sexe, Jessica Albiach, ha emplaçat avui als diputats i diputades d’ERC i als independents de Junts pel Sí a votar de manera diferenciada de Junts pel Sí per tal d’aconseguir aprovar un text que acabaria amb les subvencions públiques a les escoles de l’Opus i que separen nens i nenes. “Ens costa veure determinats diputats i diputades votar alineats amb el PP”, ha assegurat Albiach, ja que la proposició del seu grup parlamentari i que es debatrà demà té dues esmenes a la totalitat presentades: per Junts pel Sí i pel PP.

“Quan es tracta de defensar interessos conservadors la dreta del país es posa d’acord per defensar el lobby de l’Església”, ha lamentat Albiach, que ha recordat que amb els diners que la Generalitat s’estalviaria de donar a les escoles de l’Opus, 30 milions d’euros, es podrien destinar a l’escola pública, a construir 10 escoles noves o fer obres de millora i de rehabilitació necessàries com per exemple a l’Institut Planes de Barberà o l’escola mediterrània de Viladecans. “El Tribunal Suprem l’any 2012 va emetre una sentència que avalava la supressió dels concerts a escoles que separaven per sexe a Andalusia i a Cantàbria”, ha recordat.

La proposta, ha explicat el portaveu parlamentari de Catalunya Sí que es Pot que també ha comparegut en la roda de premsa, també s’emmarca en la voluntat del grup de la confluència de tenir la lluita contra l’emergència social com a fil conductor de la seva acció política al Parlament. “Exigirem el compliment de les resolucions aprovades en el ple d’emergència social, també continuarem exigint propostes no aprovades com derogar l’ordre de copagament de la dependència”, ha afegit Coscubiela, que també ha avançat que en el proper ple també exigiran al Govern de JxS amb el suport de la CUP canviï la seva política fiscal per permetre finançar les polítiques d’emergència social.

 “Sánchez i Puigdemont han reconegut implícitament que la única proposta per desbloquejar la situació es el referèndum”

Pel que fa a la trobada d’avui entre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el candidat del PSOE a la presidència de l’estat espanyol, Pedro Sánchez, Coscubiela ha manifestat que “implícitament han reconegut que la única proposta per desbloquejar la situació es el referèndum”. “Si Junts pel Sí i Puigdemont no haguessin donat per amortitzat el referèndum tan aviat i Pedro  Sánchez i els socialistes no fossin al·lèrgics al dret a decidir, el diàleg hagués pogut fructificar fa molt de temps”, ha dit Coscubiela, que considera que “cap dels dos s’atreveixen a dir a la ciutadania que el referèndum és la solució”. “Puigdemont perquè no s’atreveix a explicar que la desconnexió unilateral no porta en lloc i Pedro Sánchez no s’atreveix a enfrontar-se amb els poders fàctics interns i externs que impedeixen que reconegui el dret a decidir i és una pena”, ha lamentat.