22.01.16

Catalunya Sí Que es Pot es compromet a reivindicar que l’antiga escola Lola Anglada es transformi en un nou institut

Marc Vidal es reuneix amb membres de la plataforma Institut Lola Anglada i Associacions de veïns i es compromet a portar les demandes al Parlament

Marc Vidal durant la reunió amb la Plataforma Institut Lola Anglada

Després d’una reunió amb la Plataforma Institut Lola Anglada (PILA), el diputat de Catalunya Sí Que es Pot Marc Vidal ha fet seva la reivindicació de rehabilitar l’antiga escola Lola Anglada i es transformi en un nou institut per a la zona. A la visita conjunta amb representants d’ICV-EUiA de Badalona, representants de l’AVV de Canyadó, l’AVV d’Iris Casagemes, l’AMPA de l’escola Lola Anglada i de l’Artur Martorell, han traslladat les seves preocupacions davant el mal estat de l’exterior de l’escola i el perill de degradació, com ha passat al també catalogat edifici de l’antiga fàbrica PIHER, i les dificultats que hi ha hagut durant tots aquests anys per fer efectiva la necessària actuació per part de les administracions.

Durant la reunió, Vidal ha posat damunt de la taula que l’increment de la demanda educativa ja és una realitat i per tant, la Generalitat “té la responsabilitat de fer una planificació que s’avanci als esdeveniments i garanteixi la cobertura d’aquest augment de places”. Per aquest motiu, s’ha compromès a demanar explicacions al Departament d’Ensenyament i aclarir la situació actual per avançar en un projecte ferm i garantir la rehabilitació d’aquest edifici i la transformació en un institut per a Badalona.

 Segons el diputat Vidal, “hem d’exigir a la Generalitat que inverteixi en educació pública perquè a Badalona la demanda que ja està prevista en els propers anys sigui garantida, i per tant, el dret a una educació pública i de qualitat sigui una realitat”.

 A més, ha afegit, Badalona no es pot permetre perdre un edifici emblemàtic i catalogat com bé d’interès patrimonial i cultural de la ciutat.