06.05.16

Catalunya Sí Que es Pot propicia una reunió de tots els grups parlamentaris amb l’AMPA de l’escola la Mar Nova

Marc Vidal espera que es mantinguin els compromisos per desencallar el conflicte en favor de mantenir l’escola

Pancarta reivindicativa a l'escola Mar Nova

El grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot s’ha reunit avui amb cinc membres de l’AMPA de l’escola la Mar Nova de Premià de Mar en una reunió que també ha comptat amb portaveus de tots els grups i que ha servit per posar de manifest i que tots els grups assumeixin que la decisió de tancar l’escola “és precipitada”. “Hem aconseguit compromisos per intentar desencallar el conflicte en favor de mantenir l’escola”, ha dit la senadora d’En Comú Podem María Freixanet que també ha assistit a la reunió juntament amb el diputat Marc Vidal, organitzador de la trobada.

La reunió es produeix dos dies després que Serveis Territorials d’Educació del Maresme donessin a conèixer juntament amb l’Ajuntament de Premià de Mar, de tancar l’escola Mar Nova. “Rebutgem plenament aquesta decisió, doncs considerem que és equivocada en el fons i improcedent en les formes”, ha dit Freixanet que ha posat de manifest que la Mar Nova forma part de la xarxa pública d’escoles i practica una metodologia innovadora; un sistema educatiu que treballa per projectes, sense llibres i amb racons, i amb una important implicació de les famílies en l’esdevenir quotidià del centre.

“És l’única escola de les 8 que hi ha a Premià (l’única de les 11 línies educatives que hi ha a Premià), que treballa en aquesta línia pedagògica, i els pares i les mares que l’escullen ho fan convençudes que aquesta és l’educació que desitgen per als seus infants”, ha explicat la fins ara senadora que també ha criticat que la decisió de tancar-la s’ha pres sense cap  mena de diàleg, sense haver-ne fet partícip la comunitat educativa, ni la representació política del ple de l’ajuntament, ni la societat civil organitzada en matèria educativa. “La decisió es va prendre a porta tancada i es presenta com a inamovible”, ha lamentat.

“Esperem que això canvií després de la reunió d’avui al Parlament”, ha continuat Vidal perquè, ha dit, no només la decisió és equivocada sinó que està presa en males condicions. “Exigim al Departament d’Educació que revisi la seva decisió”, ha dit el diputat, que també ha avisat que el seu grup parlamentari posarà tota l’atenció en la reunió que hi ha convocada dijous vinent amb l’AMPA i amb l’Ajuntament per desencallar el conflicte.