20.03.12

CiU i PP rebutgen impedir un augment de preus en les escoles bressol per al proper curs

Ricard Gomà denuncia que el govern municipal té “nul•la exigència” amb la Generalitat “però s’atreveix amb les famílies”

Imatge de recurs de Ricard Gomà

El grups municipals de CiU i PP han impedit avui amb els seus vots que la comissió de Cultura aprovés una proposició presentada per ICV-EUiA que reclamava garantir que. “en el cas que hi hagi un increment dels preus municipals dels serveis d’educació per al curs 2012-2013, aquest serà en tot cas inferior o igual a l’IPC, mai superior”.

El president del grup municipal d’ICV-EUiA al Consistori, Ricard Gomà, ha recordat que en l’acta de la Comissió de Govern del 8 de febrer hi consta la proposta formulada per la regidoria d’Educació, per tal de “preveure un augment del 15%” en el preu de les escoles bressol, una proposta que el regidor Gerard Ardanuy ha assegurat que s’havia inclòs en l’acta “per error”.

Gomà ha lamentat la manca de voluntat de convergents i populars d’impedir aquesta o qualsevol altra pujada en els preus, que “ens portarà a un escenari de menys qualitat en el servei, però més car, com ja ha passat amb el transport públic”. El president d’ICV-EUiA a l’Ajuntament ha denunciat la “total opacitat en la presa de decisions” i s’ha mostrat convençut que el govern demostra “nul·la exigència amb la Generalitat” per combatre les retallades educatives, “però si que s’atrevirà amb les famílies”.

Segons ha afegit, “en cap de les mesures de degradació del model públic” que està impulsant el govern de CiU “hem vist ni un sol criteri de política educativa” ni “cap proposta que suposi una millora del sistema”.

D’altra banda, en la comissió s’ha confirmat la supressió definitiva de les aportacions de la Generalitat per al servei d’acollida familiar, “per manca de voluntat política i no de recursos”, ha assegurat Gomà, qui ha lamentat els “resultats nuls” obtinguts pel govern municipal en la reclamació d’aquest ajut al Govern català.