21.10.14

CiU i PP s’oposen a contractar noves educadores d’escola bressol per garantir la gestió pública de tots els centres

Ricard Gomà denuncia que el govern de Trias “no ha posat en marxa ni una sola nova plaça pública de 0-3 en tres anys”

Els vots de CiU i PP han impedit avui que prosperi una proposició presentada per ICV-EUiA a la comissió de Cultura i Educació que reclamava al govern municipal “que les primeres contractacions directes d’educadores d’escola bressol siguin totes elles per canviar a gestió pública les escoles bressol municipals actualment amb gestió indirecta”.

El president de la coalició al Consistori, Ricard Gomà, ha recordat que la impossibilitat de fer nova contractació pública va ser un dels arguments esgrimits pel govern de Trias per privatitzar la gestió de tres escoles en aquest mandat. “Ara, amb el pressupost de l’Estat per 2015, que incorpora Educació dins dels àmbits permesos de contractació, i eleva la taxa de reposició, s’obre una finestra d’oportunitat que el govern municipal obvia”, ha lamentat Gomà, per qui “això evidencia que la seva és una aposta de model per la gestió privada”.

“Sempre hi ha hagut una escletxa legal per poder fer noves contractacions en l’àmbit 0-3, altres àrees de l’Ajuntament han donat la batalla per fer-ho i ho han aconseguit, però els responsables d’Educació a l’Ajuntament no ho han fet, ho han considerat irrellevant”.

Gomà ho ha considerat especialment greu quan “el 40% de les famílies es queden sense una plaça pública d’escola bressol”. “Davant d’aquesta necessitat, un govern que tanca pressupostos amb més de 150 milions de superàvit, ha decidit no posar en marxa ni una sola plaça pública nova en els darrers tres anys”, ha denunciat.

El president d’ICV-EUiA a l’Ajuntament ha reclamat també al govern conèixer el nombre d’inspeccions realitzades als centres educatius concertats per garantir “que es compleixen les condicions del concert”, ja que “tenim coneixement de nombroses escoles elitistes a Barcelona que no ho fan”. El regidor d’Educació, Gerard Ardanuy, ha respost que en tot el curs 2013-14 va tenir lloc una sola inspecció, a instàncies de la denúncia d’una família.