28.09.18

"En Comú pels drets de les persones refugiades" vam reflexionar sobre la responsabilitat de la política davant el fals alarmisme i els discursos d'extrema dreta.

#CatalunyaenComú Apostem pels drets humans i les solucions reals.

Ahir a l'acte "En Comú pels drets de les persones refugiades" vam reflexionar sobre la responsabilitat de la política davant el fals alarmisme i els discursos d'extrema dreta. 

 

#CatalunyaenComú Apostem pels drets humans i les solucions reals. 

 

Miguel Pajares, president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, ens va desmentir la idea d'allau de persones migrades quan la major part es dirigeixen a països del sud. També ens va recordar el govern del PSOE va eliminar la petició d'asil a les embaixades, provocant el desplaçament forçós precari i perillós de milers de persones, amb la vulneració de drets que això comporta.  Per això les morts al Mediterrani també són assassinats dels països europeus que incompleixen la convenció de Ginebra.

 

Ferran Moreno, portaveu de Stop Mare Mortum #Badalona va denunciar la falta de recursos per atendre les peticions d'asil, perquè són un dret que es vulnera al nostre estat de manera flagrant.  També va assenyalar mesures que els ajuntaments poden impulsar: garantir el padró de persones sense residència fixe, i dotar-se d'un pla d'acollida amb recursos, entre d'altres.

 

Les ONG com Proactiva Open Arms s'han vist limitades i assatjades per governs que vulneren drets humans i provoquen milers de morts de persones innocents. També els governs del PP i PSOE han contribuït directament a guerres, provocant morts i desplaçaments forçats. 

 

Maria Segura, llevadora i voluntària a Idomeni, ens va explicar l'extrema precarietat dels camps de refugiats/des, on milers de persones han patit desplaçaments traumàtics, es troben amb un mur infranquejable. 

Les dones viuen situacions extremes, violència masclista, violacions, embarassos, racisme a les institucions durant l'atenció al part, i moltes dificultats per tirar endavant amb els seus infants. 

 

Al camp autogestionat d'Eko, al 2016, abans de ser desmantellat, havien organitzat dos punts d'atenció a les dones, especialment embarassades o amb criatures menors de 2 anys, on atenien tot tipus de casos i tenien un moment d'intimitat. 

 

#ElComu de Badalona som gent compromesa amb els valors de la igualtat, llibertat i fraternitat, on posem per damunt de tot els drets humans i solucions que ens ajudin a tenir una societat més justa i solidària.