01.03.17

En Comú Podem adreça una carta a la Fiscalia de Menors posant en el seu coneixement la campanya transfòbica de Hazte Oír

Els senadors d’ECP pregunten al Govern si retirarà la condició d’«associació d’utilitat pública» que Jorge Fernández Díaz atorgà a Hazte Oír

Maria Freixanet, senadora d’En Comú Podem, ha adreçat una carta a la Fiscalia de Menors per posar en el seu coneixement les activitats de l’organització Hazte Oír, que des de fa dos dies ha posat en marxa una campanya publicitària amb clars aires transfòbics i discriminatoris. “Aquesta campanya s’està duent a terme tant a través d’Internet com a través de suports publicitaris, entre ells un autobús, i ha estat àmpliament divulgada i recollida en mitjans de comunicació de gran difusió”. 

Hazte Oír, com recull la missiva enviada a la Fiscalia, també té endegada una campanya contra la diversitat sexual, a partir de la qual s’han enviat uns 100.000 prospectes a escoles públiques de tot l’Estat que, segons la Generalitat, “clarament agredeix i discrimina les persones per la seva condició sexual”.

La senadora Freixanet també ha fet dos preguntes al Ministeri d’Igualtat, qüestionant si les dues campanyes que té endegades Hazte Oír fomenten l’odi i la discriminació segons sigui la condició sexual de les persones i si el Ministeri té previst realitzar cap acció per frenar-les. Així mateix, Freixanet també pregunta al Ministeri de l’Interior per les mesures que es prendran “basant-se en el Protocol d’Actuació de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat per als Delictes d’Odi”, donat el caire discriminatori i humiliant de les campanyes de Hazte Oír.

D’altra banda, Joan Comorera, també senador d’En Comú Podem, pregunta al Govern d’Espanya si va retirar la condició d’«associació d’utilitat pública” que en el BOE de maig de 2013 atorgà l’exministre de l’Interior (Jorge Fernández Díaz) a l’organització ultra Hazte Oír.