14.06.17

En Comú Podem avisa que els Pressupostos de 2017 incompleixen la Llei en matèria d’Igualtat

La senadora Maria Freixanet ha acusat el Partit Popular d’"amputar" i "insultar" al Pacte d'Estat contra la Violència Masclista

El grup d’En Comú Podem al Senat ha avisat avui durant el Ple en què s'han debatut els pressupostos generals de l'Estat per a 2017 que els pressupostos en matèria de lluita contra la violència masclista i d'igualtat incompleixen la Llei en matèria d'Igualtat. "Si el pressupost contra violència és de mínims, el d'igualtat és per posar-se a plorar", ha dit la senadora Maria Freixanet, acusant al Partit Popular d'haver "amputat" el Pacte d'Estat contra la Violència Masclista.

"Aquestes xifres són vergonyoses, no aconseguirien cobrir les necessitats de ni un 5% de totes les víctimes que hi ha a Espanya", ha assenyalat Freixanet, preguntant-se com pensen aconseguir formar curricularment als més joves, al personal docent, social i sanitari en matèria d'igualtat o com pretenen dotar el sistema judicial i policial dels recursos, personal i formació que requereixen. "Portem molts mesos de treball negociant el Pacte i aquests pressupostos són un insult: a les senadores, a les entitats, a les policies, jutgesses, treballadores socials ... i, sobretot, a les dones i menors víctimes de violència masclista", ha dit la senadora, assenyalant que "és una falta de respecte a una societat a la qual li hem promès que un assassinat és massa i que les dones tenen dret a viure lliures de sexisme".