08.06.16

En Comú Podem es proposa crear ocupació de qualitat, un nou model productiu i blindar els drets laborals

Josep Vendrell: “Som la candidatura que millor representa els drets dels treballadors i les treballadores”

D'esquerra a dreta, Laura Ordoñez, Joan Mena, Aina Vidal i Josep Vendrell

Els candidats d’En Comú Podem Joan Mena i Josep Vendrell i la candidata Aina Vidal han participat aquesta tarda en un acte sobre el món del treball en el qual han destacat la voluntat de la candidatura per a revertir les reformes laborals del PP i del PSOE, combatre la precarietat i garantir els drets dels treballadors i les treballadores. En l’acte “guanyem el treball digne” celebrat a l’Auditori del Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, han cridat a fer fora el PP del govern i recuperar els drets socials i laborals perduts en els darrers anys.

Josep Vendrell ha defensat que En Comú Podem és la candidatura “amb una major voluntat de representar els treballadors i treballadores de Catalunya”, i ha posat en valor la tasca duta a terme a Congrés i al Senat en aquest sentit durant els quatre mesos de legislatura. “Creiem en la centralitat econòmica i política del món del treball”, ha afirmat.

El número 3 per Barcelona ha denunciat que el 52% de les persones aturades no reben cap prestació i que 2,5 milions de treballadors i treballadores viuen per sota del llindar de la pobresa. “El PP ha aconseguit que el treball ja no sigui una forma de viure amb dignitat”, ha sostingut, alhora que ha acusat el govern de Rajoy d’haver dut a terme “polítiques classistes” i al PP de ser “un partit estructuralment corrupte”.

Vendrell ha defensat una política fiscal “veritablement redistributiva, que pagui més qui més té”, derogar les reformes laborals, la llei mordassa i la Lomce. “No hi ha terme mig, o el que representa el PP o el que representem nosaltres. El 26-J hem de passar a la ofensiva per revertir les retallades, recuperar drets i guanyar-ne de nous”, ha conclòs.

Per la seva banda, Aina Vidal ha denunciat que “totes les reformes del PP han atacat els serveis públics o han trepitjat competències”, i ha posat com a exemple la LRSAL, que “s’ha carregat serveis del dia a dia de les persones”.

“Han desballestat també la nostra democràcia”, ha afegit també Vidal, que ha apuntat cap a la llei mordassa i la reforma del Codi Penal “que persegueix sindicalistes”. “Les persones que defensen els drets públics i els seus llocs de treball són ciutadans exemplars, i no s’han de veure immersos en processos judicials”, ha defensat.

 

Joan Mena ha denunciat que durant els quatre anys de govern del PP, el partit de Mariano Rajoy ha dut a terme “un treball d’orfebreria per carregar-se els drets socials i laborals i les llibertats individuals i col·lectives”. “Tant Catalunya com l’estat espanyol han estat laboratoris del neoliberalisme per desregular el mercat laboral i les condicions de treball, especialment de la gent jove i de les dones”, ha lamentat Mena, que n’ha culpat especialment a les reformes laborals, tant del PP com del PSOE. “No podem tenir una democràcia plena si no aconseguim drets laborals per a tothom”, ha sentenciat.

Front els atacs del PP als drets laborals, Mena ha exposat els objectius d’En Comú Podem: generar ocupació de qualitat, un nou model productiu i blindar els drets laborals i la negociació col·lectiva. El número 7 per Barcelona ha defensat una reducció de la jornada laboral “però no dels sous”, fomentar la contractació pública, impulsar una llei per garantir treball digne, i sortir del model de l’especulació per potenciar l’energia verda, el treball de cures i l’economia social i solidària.

“El 26-J només tenim dues alternatives: o guanya el PP, les polítiques de dretes i la classe més poderosa; o guanya En Comú Podem i els treballadors i treballadores”, ha conclòs Mena.

L’acte ha estat presentat per Laura Ondoño, assessora laboral juvenil, que ha lamentat que “els joves d’avui en dia no és que no vulguin estudiar o treballar, és que no poden”, i ha denunciat que alguns joves amb els que tracta cobren 500 euros per jornades que s’acaben allargant durant 40 hores, mentre només en cotitzen 10.