07.12.15

En Comú Podem exercir el dret a l'autodeterminació i si volem, la independència.

Compromís per la Independència, corrent d'opinió de ICV, dóna ple suport a la candidatura En Comú Podem

Compromís per la Independència, corrent d'opinió de ICV, dóna ple suport a la candidatura En Comú Podem , als candidats membres del corrent, Joan Luengo i Deborah Coll a Girona, David Jarque a Terres de l'Ebre, Jaume Moya a Lleida i Joan Baptista Costa a Barcelona i fa una crida al vot independentista a recolzar la candidatura En Comú Podem, com a vot útil per la independència. En Comú Podem és una candidatura d'estricta obediència catalana i que per primer cop constituirà un grup parlamentari català i d'esquerres al Congrés dels Diputats. És una candidatura que compta amb aliats a la resta de l'Estat i a nivell internacional que donen suport a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació per a Catalunya, no subordinat a d'altres processos i es comprometen a respectar els resultats que pugui haver-hi.

El referèndum, en el marc de la Unió Europea i en ple segle XXI és la millor formula d'aconseguir la Independència de Catalunya, una proposta que cada cop compta amb el suport i el reconeixement de més gent i que possibilita que el nou estat pugui rebre el reconeixement internacional. Avui a Catalunya, la  confluència de Barcelona en Comú, Podem, EQUO, Esquerra Unida i Alternativa, ICV i propostes municipals com les de Lleida, Solsona, Tàrrega, Blanes, recull el radicalisme de les lluites socials pel dret a l'habitatge, contra la pobresa energètica, a favor d'una sanitat i una educació públiques universals de qualitat i gratuïtes , recull la radicalitat del ecologisme polític, la lluites pels drets dels treballadors i les treballadores, la lluita anticapitalista i també el catalanisme popular. Aglutina els eixos Roig (social i de classe) Verd (ecològic) i Violeta (drets polítics i igualtat) i d'esquerra nacional sobiranista.

La proposta que presenta En Comú Podem és la que pensem que és millor per al conjunt del país en general i les seves classes populars en particular, perquè és una proposta de ruptura amb la situació actual, supera el conflicte i el frontisme polític que no duu enlloc –com estem veient-, capaç d’integrar la pluralitat existent al país i, alhora, permetre l’aliança amb altres forces polítiques i socials que lluiten per les necessàries transformacions democràtiques, econòmiques i socials que reclamem. Avui la proposta de En Comú Podem és l'única que acull la pluralitat existent en el país. Els diferents partits i organitzacions que la composen son les que tot integrant en el seu si a Federalistes i Independentistes han sabut mantenir la unitat i la convivència interna de les diferents opcions. El referèndum té per si mateix un clar valor rupturista perquè implica reconèixer Catalunya com a subjecte polític, i nosaltres no renunciem a aquesta bandera. Fer el referèndum implica que Catalunya ja ha guanyat, s’imposi el “sí” a la independència o el “no”. Perquè la simple celebració de la consulta implica reconèixer Catalunya com a subjecte polític. Ara la proposta de referèndum, en un moment de canvi profund del sistema de partits polítics a Espanya, i a Catalunya obliga a buscar aliats, únicament En Comú Podem es pot plantejar anar al Congrés dels Diputats a trobar solucions per l'actual situació de bloqueig que viu Catalunya, tenim les propostes possibles i els aliats necessaris per aconseguir-ho. En comú podem fer fora Rajoy i la dreta, iniciar un procés constituent a Catalunya, no supeditat al procés que pugui iniciar o no l'estat espanyol, que, si així ho manifesta la ciutadania, ens permeti construir una República Catalana independent.