28.11.17

En Comú Podem exigeix al Govern que comenci a implementar les mesures contra la violència de gènere aprovades al Senat

La senadora d’En Comú Podem, Maria Freixanet, ha denunciat la passivitat del sistema, acusant l’Estat de no protegir les dones

La senadora d’En Comú Podem ha exigit avui a la Ministra Dolors Montserrat, que el Govern comenci a implementar les mesures per combatre la violència de gènere aprovades al setembre al Senat en un informe que revisava el sistema i recomanava estratègies per combatre aquesta violència. “Nosaltres ja vam detectar les falles del sistema i vam proposar canvis, ara els hi exigim a vostès que implementin aquests canvis”, ha dit la senadora.

Freixanet ha aprofitat la seva pregunta al Govern, en què demanava terminis per començar a implementar les mesures aprovades a l’informe del Senat, per denunciar que el sistema actual no protegeix les dones ja que, com ha explicat, el 30% de les dones que van ser assassinades durant l’any passat havien denunciat. “Ens agradaria saber què prioritzen, perquè aquest acord va ratificar-se al setembre i estem gairebé al desembre”, ha lamentat.

Tot i això, la senadora també ha animat a la Ministra a començar a combatre la violència de gènere aplicant punts com el de formació en gènere als operadors jurídics, el Pla d’acompanyament lletrat, psicològic i de traducció a les víctimes des del minut zero o el Pla d’acció contra la violència sexual.

Diversos punts de l’informe, tal i com ha indicat Freixanet, no depenen de cap altra administració ni dels pressupostos. De fet, hi ha punts que no serien necessaris si es complís la llei, como el que té a veure amb l’eliminació de la publicitat sexista, punt que forma part de l’informe i tot i que aquest tipus de publicitat estigui prohibida per llei.