02.04.19

En Comú Podem Mataró denuncia la irresponsabilitat i l’electoralisme de l’alcalde David Bote pel “decretazo” de l’ampliació de Mataró-Parc

El cap de llista de la formació, Sergi Morales, afirma que l’alcalde no pot prendre una decisió tan rellevant pel model de ciutat per la via del decret, i fer-ho a tant sols 53 dies de les eleccions municipals

Segons el decret d’alcaldia es vol “crear un marc urbanístic per a donar resposta a l’interès d’ampliació de Mataró-Parc, respectant el model comercial dual i l’equilibri amb el comerç de proximitat del centre i dels barris”. Des de ECPM no compartim aquesta afirmació i la considerem difícilment compatible amb el model de comerç actual de Mataró.

A quin interès vol donar resposta l’alcalde Bote? Únicament té en compte l’interès de l’amo del complex comercial. Aquesta decisió, no ha estat consensuada amb la resta de les forces polítiques del consistori i respon, clarament, a un posicionament electoralista.

A més a més, a hores d’ara, no tenim cap informació d’aquest projecte, tot i que sabem que hi ha hagut múltiples reunions amb l’operador del centre.

Sergi Morales creu que l’opacitat en la gestió d’aquest tema és altament sospitosa, i adverteix que l’alcalde Bote podria comptar amb els vots de la dreta espanyolista i catalana per tirar endavant el projecte.

“Així no es fan les coses”, ha afirmat Sergi Morales, que li retreu a Bote aquest alineament amb els interessos dels lobbies dels grans operadors comercials, en detriment del petit comerç de la ciutat, que és el veritable motor econòmic de Mataró. Així mateix, Morales assegura que la transparència ha de ser el primer valor per a la gestió pública, tal i com recull el codi ètic d’ECPM.