24.03.19

En Comú Podem Mataró presenta la seva candidatura a les eleccions municipals davant més de dues-centes persones

El Centre Cívic de Pla d'en Boet es queda petit per acollir un acte on Ernest Urtasun i Jéssica Albiach van acompanyar l'equip liderat per Sergi Morales

Ahir dissabte, En Comú Podem Mataró va presentar la seva candidatura a les eleccions municipals del proper 26 de maig. En un Centre Cívic de Pla d'en Boet ple de gom a gom, més de dues-centes persones van assistir a l'acte en què van intervenir Sergi Morales, Sarai Martínez i Alejandra Lara, números 1, 2 i 3 respectivament de la candidatura. L'eurodiputat Ernest Urtasun i la diputada al Parlament de Catalunya Jéssica Albiach van arropar l'equip liderat per Morales, que va assegurar en la seva intervenció que estan preparats per guanyar l'alcaldia per posar l'Ajuntament al servei de la gent comuna.

Durant l'acte, Alejandra Lara va ser l'encarregada de presentar a les primeres deu persones de la candidatura: Sergi Morales, Sarai Martínez, la pròpia Alejandra Lara, Óscar Monroy, M. Carmen Carrión, Miquel Canal, Marta Castillo, Antonio Ruiz, Regina Teruel i Carolina Huelva. Durant el transcurs de l'acte, es va presentar un vídeo de presentació de la candidatura i un altre del cap de llista. Ambdós estan disponibles a internet:

https://youtu.be/jXKp7TsNgIs

https://youtu.be/Tbj8vfQlIiQ

En la seva intervenció, Ernest Urtasun va insistir en la necessitat d'un municipalisme fort i al servei de la gent comuna, i va posar en valor que a Mataró s'hagi aconseguit construir una candidatura unitària de les esquerres transformadores. Aquest fet demostra la generositat i responsabilitat de les persones d'En Comú Podem Mataró i situa la candidatura en un escenari clarament guanyador. Urtasun va recordar que també ens juguem molt en les eleccions al Parlament Europeu, que tenen lloc el mateix dia de les municipals, en uns comicis on ell mateix liderarà la candidatura de Catalunya en Comú.

En el seu torn, Jéssica Albiach va parlar dels valors d'esquerres i feministes que defensa l'espai de Catalunya en Comú Podem, i que a Mataró estan tan ben representats per la candidatura liderada per Sergi Morales. Per a Albiach, serà molt important que un bon nombre de regidores i regidors d'En Comú Podem Mataró formin part del proper govern municipal, per posar la institució al servei de la gent comuna i desenvolupar polítiques veritablement d'esquerres.

Sarai Martínez va explicar que amb En Comú Podem Mataró presentem un projecte de transformació social per a la nostra ciutat. Per a Martínez, es tracta d'"un canvi que agafa el seu esperit en el moviment del 15-M, tenint també molt clar que som hereves d'un llegat de molta gent comuna, treballadora, d’esquerres i progressista que va lluitar i continua lluitant molt durament per la igualtat i la justícia social". La número 2 de la candidatura va recordar que "els ajuntament sorgits del 15-M han demostrat que la gestió pública es pot fer d’una altra manera, que l’administració pot ser eficient i al mateix temps protegir els serveis públics, el patrimoni de la classe treballadora, el patrimoni de tothom, tal i com ha quedat de manifest a ciutats com Barcelona, Madrid, Cadis o La Corunya". Martínez va assegurar que "a dia de avui, podem afirmar i dir ben alt que persones comunes d’esquerres i progressistes, unides amb un objectiu comú, representem una garantia de bon govern", tal i com s'ha demostrat també recentment a l'Ajuntament de Mataró, negociant i aprovant uns pressupostos municipals que hem aconseguit tirar cap a l'esquerra i que representen un autèntic gir social. En la seva cloenda, Sarai Martínez va insistir en que "En Comú Podem Mataró som un projecte guanyador i de futur per a tothom. Som l'alternativa solvent, responsable, amb capacitat de gestió, amb propostes clares que sabem com portar a terme. Per això tindrem a Mataró un alcalde d’esquerres, progressista i feminista, un alcalde que posarà en marxa totes les oportunitats que tenim a la nostra ciutat amb tot el talent que ens envolta,  posant les persones al centre de les polítiques".

L'encarregat de tancar l'acte va ser el candidat a l'alcaldia d'En Comú Podem Mataró, Sergi Morales. En la seva intervenció, va explicar al públic assistent que la candidatura representa "un projecte compartit i plural, amb un equip immillorable de persones lluitadores, entusiastes, preparades, que coneixen i estimen la ciutat, que estem aquí per ser la vostra veu a l'Ajuntament, i per portar les nostres propostes, les propostes de la gent comuna al nostre consistori". Per a Morales, "els mataronins i mataronines vivim en una ciutat privilegiada. Tenim a la nostra disposició el mar i la muntanya, en un entorn fantàstic, en la comarca del Maresme i a només trenta quilòmetres de Barcelona. Ens sentim orgullosos i orgulloses de la nostra ciutat, però pensem que Mataró ha de donar molt més de sí. Perquè ha de ser una ciutat on tothom que ho vulgui hi pugui viure i treballar amb dignitat, una ciutat on ningú no hagi de marxar per culpa de l'atur i la manca d'habitatge assequible. Mataró ha de ser una ciutat amb un futur per a tothom". El candidat a l'alcaldia va identificar els dos principals problemes que a dia d'avui trobem: la manca d'habitatge i treball digne, i va insistir en la necessitat d'aplicar polítiques d'esquerres per lluitar contra aquests dos grans reptes. Morales va explicar que "des d'En Comú Podem Mataró presentem un nou projecte progressista i d'esquerres per a la nostra ciutat, un projecte dirigit clarament a la gent comuna, a la gent treballadora que fa que Mataró funcioni cada dia. La gent espera dels polítics que ens posem a resoldre els seus problemes reals, no necessitem més polítics que vinguin aquí a crear nous problemes, necessitem persones comunes com vosaltres, com jo, que estiguin aquí per buscar solucions, per fer les coses diferents i preocupar-nos de la realitat del nostre dia a dia. Fugim de les grans proclames irrealitzables i les enganyifes, necessitem una proposta seriosa, sincera i factible, com la nostra".

Sergi Morales va recordar que "Mataró ha de ser un referent en coneixement, universitat i empresa, i hem de donar suport als emprenedors i als comerciants que donen vida també a la nostra ciutat amb la seva activitat econòmica". Per a Morales, el paper del Tecnocampus és central i Mataró ha de saber aprofitar tot el talent que es genera al parc. El candidat d'En Comú Podem també va fer referència a qüestions de les quals la seva formació sempre en fa bandera, com són les polítiques educatives i mediambientals, de la mateixa manera que es va referir a "qüestions fonamentals com la neteja urbana i la seguretat, temes que no podem defugir des de les esquerres, com també ho serà que l'Ajuntament gestioni directament serveis bàsics, per això proposem la creació d'una comercialitzadora municipal d'energia i una funerària municipal". Morales va insistir en la idea que "hem vingut fins aquí, hem decidit posar-nos a treballar junts i juntes per resoldre els problemes reals de la gent, per deixar-nos de les lluites per les banderes, i per millorar la vida de la gent comuna, la gent treballadora, els nostres veïns i les nostres veïnes. Per tenir una ciutat més justa, més solidària i més sostenible".

Morales va recordar que "la política és bàsicament diàleg, i l’única certesa que tenim a Mataró és que s’han acabat els temps de les majories absolutes. Per tant, si algú té capacitat de diàleg i lideratge, aquest és el nostre espai, per això compto amb tots i totes vosaltres per sortit a guanyar l’alcaldia, per liderar el proper govern progressista de Mataró". El candidat va finalitzar dirigint-se a les més de dues-centes persones assistents recordant que "no hi ha res escrit, i menys encara en moments de canvis. Podem fer història, n'estic convençut. Podem guanyar les eleccions, aconseguir l'alcaldia. Vénen setmanes de molta feina, en les que hem de fer arribar les nostres propostes a tots els veïns i veïnes de Mataró. Estic convençut que, com més gent ens conegui i conegui el nostre programa, serà més fàcil guanyar les eleccions. Perquè tenim el millor equip i les millors propostes. Us demano que poseu tota la carn a la graella. Si treballem com només nosaltres sabem fer-ho, si d'aquí al 26 de maig tothom coneix el nostre projecte, estic convençut que farem història. Per això amics i amigues, sortirem a guanyar, perquè Mataró s’ho mereix, perquè ens ho mereixem, per un Futur per a Tothom. Guanyarem!!!".