24.01.18

En Comú Podem pregunta al Govern quins són les seves competències en Igualtat després de les declaracions de Rajoy respecte a l'equiparació salarial entre homes i dones

Maria Freixanet: “Hi ha un problema real quan existeix una bretxa salarial d'homes i dones que se situa entre un 17 i un 25% respecte al salari que reben per exercir la mateixa feina”

Maria Freixanet, senadora d'En Comú Podem per Barcelona, ha registrat una pregunta per tal de saber “quines creu el Govern que són les seves competències en matèria d'Igualtat”, després de les declaracions d'avui del president del Govern. Mariano Rajoy, preguntat per la possibilitat de regular legalment l'equiparació salarial d'homes i dones, ha rebutjat la qüestió amb un explícit “no ens fiquem en això”, arribant a afirmar que “els governants han de ser cauts respecte a quins són les seves competències”.

Per a la senadora Freixanet, “hi ha un problema real i quotidià al nostre país quan existeix una bretxa salarial d'homes i dones que se situa entre un 17 i un 25% respecte al salari que reben per exercir el mateix treball”. La senadora d'En Comú Podem lamenta “la indiferència del Govern cap a un problema que ens afecta a les dones, el masclisme que ens empobreix, així com la ignorància de la pròpia Constitució Espanyola, que obliga als poders públics a garantir la igualtat efectiva”.

Tot i que l'article 9.2 de la Constitució Espanyola insta a “els poders públics (a) promoure les condicions perquè la llibertat i la igualtat siguin reals i efectives”, el Govern sembla desentendre's de la seva obligació. També oblida el propi Mariano Rajoy la vigència de la Llei Orgànica 3/2007 per a la igualtat efectiva entre homes i dones.