15.11.17

En Comú Podem sol·licita la compareixença de Català per informar de la descàrrega d'informació sensible i confidencial per una fallada de LexNET

El ministre Catalá va comparèixer al Congrés a l'agost per explicar la decisió del sistema LexNET, però va ocultar que s'havia produït la descàrrega de més de 400 documents confidencials

El senador d'En Comú Podem, Joan Comorera, ha sol·licitat la compareixença urgent del Ministre de Justícia Rafael Catalá a la Comissió de Justícia del Senat. "Exigim la compareixença urgent de Català, amb l'esperança que el ministre de Justícia no oculti de nou en seu parlamentària la informació que se li reclama", afirma el senador Comorera, per a qui "el sistema LexNET ha tingut fallades permanents des de la seva posada en funcionament i el Govern ha preferit ignorar-los en lloc d'escoltar qui ja plantejàvem els enormes problemes que el nou sistema anava a generar ".

LexNET és el sistema informàtic que facilita la comunicació i l'enviament de documents entre jutges i advocats. El sistema va patir un greu error de seguretat a finals de juliol, permetent que els usuaris poguessin accedir a les bústies d'altres companys. La decisió de LexNET, que va romandre inactiu diversos dies, va deixar al descobert milers de documents judicials. Rafael Catalá, ministre de Justícia, va comparèixer el 31 d'agost al Congrés dels Diputats per explicar els fets. En seu parlamentària Catalá ha afirmat que "durant setze hores es van reportar 49 intents d'accés a informació d'altres bústies, evidentment intents infructuosos i perfectament identificats".

No obstant això, tal com avui s'ha conegut a través de la premsa, Catalá va reconèixer posteriorment, en una reunió privada amb representants de col·lectius judicials, que s'havia produït la descàrrega de més de 400 documents que contenien informació confidencial i sensible. En aquesta reunió privada Catalá va adonar de la descàrrega de 432 documents confidencials i de 73 accessos indeguts, una xifra major als 49 que en seu parlamentària havia comunicat.