27.11.12

COMUNICAT d’ICV Sabadell i el seu Grup Municipal

sobre el cas de presumpta corrupció urbanística de l’Ajuntament de Sabadell que investiga la Fiscalia Anticorrupció

En primer lloc, ICV Sabadell i el seu Grup Municipal volen posar en relleu que els ciutadans i les ciutadanes de Sabadell no ens mereixem aquest espectacle, que perjudica greument la imatge de la ciutat.

En segon lloc, volem explicar la cronologia dels fets dels quals tenim constància i hem viscut en primera persona:

1. La legislatura passada (2007-2011), el nostre Grup Municipal va denunciar públicament i formal diversos fets irregulars o presumptament constitutius de delicte. En alguns casos, com és el dels expedients d'adjudicació dels habitatges tutelats de Sant Oleguer, la Justícia segueix el seu curs a dia d'avui.

2. L'any 2010 la seu d'ICV de Sabadell va patir un robatori d'informació (documentació i torres d'ordinadors); en denunciar aquest fet als Mossos d'Esquadra, els mateixos agents van recomanar-nos acudir a la Fiscalia Anticorrupció.

3. La documentació robada ens havia estat facilitada per persones que ens la feien a mans per a què analitzéssim si eren probatòries de delicte o no.

4. El President d'ICV d'aleshores, Aureli Calvo, i la Portaveu d'ICV a l'Ajuntament de Sabadell, Carme Garcia, van lliurar a la Fiscalia una còpia de la documentació robada així com la denúncia pel robatori de la seu.

5. Des d'ICV Sabadell i el nostre Grup Municipal, podem intuir que la Fiscalia va iniciar la investigació aleshores (ara fa 3 anys), investigació que suposem ha desembocat en l'episodi d'avui.

6. Considerem que ara cal deixar actuar la justícia i tenir molta cura amb el respecte a la presumpció d'innocència de totes les persones imputades en l'operació.

Finalment, des d'ICV treballarem per garantir la governabilitat de la ciutat, fet pel qual traslladarem a través del Grup Municipal, en Junta de Portaveus, l'exigència que es nomeni una Comissió per posar-se al capdavant del consistori fins que es clarifiqui la situació.