23.01.13

Comunicat de premsa conjunt d'ICV-EUiA, Acció Granollers i CiU

Els grups municipals d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa, Acció Granollers (ERC, RCat, Gi i JERC) i Convergència i Unió, volem expressar en aquest comunicat la nostra perplexitat al voltant del posicionament que pren l'executiva local del PSC de Granollers en referència a la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya.

L'executiva local del PSC ha emès avui un comunicat en el que es posiciona de forma contrària al que serà el vot del grup parlamentari socialista respecte a la declaració conjunta presentada per CiU, ERC i ICV-EUiA. Mentre els diputats socialistes votaran de forma contrària a la declaració, des del PSC Granollers es demana el posicionament favorable.

 

Al nostre entendre, aquest fet comporta una sèrie de dubtes i d'incompatibilitats:

 

- En primer terme, el fet d'estar en dissonància amb el posicionament oficial del partit en un tema tan cabdal com el de reconèixer si el poble de Catalunya és un subjecte polític amb el dret democràtic de decidir el seu futur, entenem que suposa una incomptabilitat ideològica greu amb el seu propi partit. I fins on nosaltres coneixem, els regidors del PSC a Granollers, que formen l'equip de govern, seguiran ostentant aquestes responsabilitats sota les sigles del PSC. Aquest fet porta a pensar si el posicionament d'avui no és més aviat una "pose" per no quedar en mal lloc davant Granollers.

 

- En segon lloc, el PSC de Granollers té entre les seves files un diputat al Parlament de Catalunya: el sr. Jordi Terrades, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament i regidor d'Urbanisme. Excepte sorpresa d'última hora, el sr. Terrades votarà en la mateixa línia que el seu grup parlamentari: contràriament a la declaració de Sobirania. Ens preguntem si és compatible seguir exercint càrrecs en dues seccions del seu partit que es posicionen de forma contrària sobre un mateix tema.

 

Finalment, també volem anunciar que, per refermar el posicionament d'ERC, ICV-EUiA i CiU respecte la declaració de Sobirania del Parlament, presentarem de forma conjunta una moció donant suport al text aprovat pels diputats de l'hemicicle. També d'aquesta manera podrem aclarir quin és el posicionament definitiu del PSC de Granollers al respecte. Si, tal com es pot deduir del seu posicionament, voten favorablement a la moció presentada, entenem que individualment o de forma col·lectiva, els membres del PSC de Granollers hauran de fer una reflexió seriosa sobre si deuen lleialtat al poble de Catalunya o bé a les sigles del seu partit.