23.05.12

Convocatòria de la tercera edició del Premi Carme Casas

S'inicia la convocatòria de la trecera edició del Premi Carme Casas. El termini de presentació dels treballa finalitzarà el 30 de juny de 2012 i la publicació del guanyador/a es farà públic a finals del mes de setembre de 2012.

La Fundació Nous Horitzons i Joves d'Esquerra Verda inicien la tercera edició del Premi Carme Casas.

El guardó premiarà els treballs de recerca dels estudiants de darrer curs de batxillerat o de cicle formatiu de grau superior.

El premi porta el nom de Carme Casas, qui va ser militant de la Joventut Socialista Unificada - JSU des de 1939 i, després, militant en l'organització política del PSUC. Posar el seu nom al premi és una manera d'homenatjar la seva figura i tota la seva generació de dones que van lluitar per la llibertat i la democràcia durant una època tant difícil com la dictadura.

El guardó té per objectiu promoure la recerca de l'estudiantat català i donar a conèixer els resultats dels treballs en aquesta matèria dels i de les alumnes de darrer curs de Batxillerat i CFGS. Alhora, també pretén acostar l'estudiantat a l'ensenyament superior, en un àmbit de proximitat i col·laboració entre els centres de secundària i la Fundació Nous Horitzons; així com reconèixer la tasca educativa que fan tant els alumnes com els professors.

Els treballs que s'hi presentin poden girar entorn de temes d'acció social, ecologia, feminisme, memòria històrica, model de país, participació i radicalitat democràtica i societat de la informació; i opten a un premi de 500 € per l'alumne i 500€ pel centre en concepte de material escolar, a més de veure publicat el seu treball dins de la revista "El pensament i l'acció" de la Fundació Nous Horitzons.

De les edicions de 2010 i 2011 en varen sortir guanyadors dos treballs sobre el Grup de Defensa del Ter i sobre la recuperació de la memòria històrica d'una colònia industrial a través del llenguatge del còmic. Joves d'Esquerra Verda i la Fundació Nous Horitzons han valorat molt positivament les dues edicions anteriors del premi i han manifestat que aquesta tercera edició significa la consolidació del Premi Carme Casas.