07.09.17

CSQEP considera la llei de protecció social aprovada “una gran oportunitat perduda per donar-li al Govern un instrument imprescindible”

Coscubiela recorda que la confluència va presentar un text alternatiu amb “plantejaments importants que es poden aprofitar” i assegura que algun dia “es farà servir”

Catalunya Sí que es Pot considera que avui el Parlament de Catalunya “ha perdut una gran oportunitat per donar-li al Govern, a aquest o al que sigui, un instrument imprescindible com és l’Agència Catalana de Protecció Social”. Així s’ha manifestat el portaveu del grup parlamentari, Joan Coscubiela, en el debat d’aprovació de la llei que ha tingut lloc aquest matí al Parlament, ja que considera que la llei aprovada, proposada per Junts pel Sí i la CUP, és simplement “una carcassa” buida de contingut.

El diputat ha posat en valor que el seu grup, conjuntament amb el PSC, va presentar una esmena la totalitat amb text alternatiu, mostrant una actitud “activa i responsable” en la tramitació de la llei, aportant “plantejaments importants que es poden aprofitar”, i s’ha mostrat convençut que algun dia “es farà servir”. Una tramitació de la llei que Coscubiela ha criticat, acusant els proposants d’apostar per un “doble llenguatge” amb el que “els dies parells la llei era de simple desenvolupament autonòmic, i els dies imparells apareixia com una ofensiva per crear una estructura d’estat”.

Per Catalunya Sí que es Pot actualment a Catalunya existeix “un baix nivell de protecció social”, amb una “insuficiència evident i un desigual accés dels ciutadans en funció del municipi on resideixen”. En aquest sentit, ha apostat per una Agència “territorialment descentralitzada” i un paper “crucial” dels ajuntaments, que són les administracions “en primera línia de foc contra els casos d’emergència social”.