31.05.17

CSQEP demana adoptar mesures contra la tala il·legal de pinedes a la platja de Pals

El diputat Marc Vidal ha avisat que “arrasar boscos en zones protegides d’interès natural és un delicte”

El diputat de Catalunya Sí Que es Pot Marc Vidal ha interpel·lat el Govern per demanar que s’adoptin mesures per protegir de manera efectiva les pinedes de la platja de Pals, evitant així la tala “indiscriminada” en zones protegides pel Pla d’Espais d’Interès Natural. “No només no s’estan protegint els boscos, sinó que s’estan arrasant”, ha explicat Vidal avisant que “arrasar boscos en zones protegides d’interès natural és un delicte”.

Vidal ha avisat que aquestes tales de pinedes s’estan fent amb llicències que es van atorgar el 2016 per fer franges perimetrals de protecció contra incendis, tot i que tant abans de tenir aquesta llicència i amb aquesta caducada, les tales s’han seguit produint i “ningú les ha aturat”. “S’han fet tales fora de les dates de permís, en període estival, se n’estan fent amb permís de franges perimetrals i tot per una qüestió d’especulació urbanística, per poder construir fins duplicar el volum de població de Pals”, ha sentenciat.

“S’han fet tales fora de les dates de permís, s’han fet tales en període estival, s’estan fent treballs amb permís de franges perimetrals fora de les franges i sobre propietats que no són les autoritzades”, i tot plegat, segons ha denunciat Vidal, “per una qüestió d’especulació urbanística i per rebaixar sense remei el valor ambiental del sector i poder modificar la quantitat edificable i autoritzar un volum d’habitatges que duplicaria la població que hi ha ara a Pals”.