27.06.17

CSQEP demana la compareixença de la Presidenta del Consell de Govern de la CCMA i del director de TV3 pel presumpte frau en el repartiment de drets musicals

La diputada Marta Ribas creu que és “imprescindible” que es donin explicacions sobre la relació entre l’empresa que gestiona els drets musicals i persones de l’entorn de CDC

Marta Ribas durant una sessió de control

Catalunya Sí Que es Pot ha demanat la compareixença de la Presidenta del Consell de Govern i del director de TV3 “l’abans possible” per aclarir el presumpte frau a la SGAE en el repartiment de drets musicals de la televisió pública catalana. “Es tracta d’un tema molt greu, d’un presumpte frau fet amb diners públics i agreujat pel fet que durant els últims anys TV3 ha patit retallades i més retallades”, ha explicat la diputada Marta Ribas.

La diputada també ha aprofitat per destacar que “segons s’ha pogut saber, diverses empreses havien informat degudament sobre la situació que s’estava produint”, fent referència a les 44 empreses i 33 creadors que ja havien advertit d’un “ús abusiu” dels drets musicals per la programació de matinada de TV3. És per això que, com ha explicat, “demanarem a la direcció que expliquin a la Comissió parlamentària de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals quines mesures havien pres per evitar aquest suposat frau”. Ribas considera que la compareixença de la Presidenta del Consell de Govern és “imprescindible” per treure conclusions clares sobre el tema, sobre tot en allò que fa referència a la relació entre l’empresa que gestiona els drets musicals de TV3, Clipper’s, i personalitats destacades de l’entorn de CDC com David Madí.

El grup de CSQEP aprofitarà aquest divendres per demanar també explicacions a la Comissió de Control de la CCMA, via pregunta oral, de qui espera rebre més detalls sobre el possible frau per tal d’aclarir la situació.