05.09.17

CSQEP encara “l’excepcionalitat” del proper ple amb la voluntat d’expressar un “posicionament conjunt” sobre totes les qüestions

"El referèndum com a única solució, no considerar l’1-O com un referèndum vinculant i entendre la mobilització ciutadana de l’1 d’octubre com a legítima”, posicions coincidents expressades pel portaveu, Joan Coscubiela

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha assenyalat avui que el seu grup encara el proper ple del Parlament, que es dóna en una “situació de molta excepcionalitat”, amb la voluntat de tenir un “posicionament conjunt sobre les moltes qüestions que s’hauran de decidir”. Coscubiela ha recordat que en el grup i en l’espai polític existeix “pluralitat” i l’ha qualificat de “positiva”, alhora que ha subratllat com a posicions coincidents entre les diverses sensibilitats defensar “el referèndum com a única solució, no considerar l’1-O com un referèndum vinculant i entendre la mobilització ciutadana de l’1 d’octubre com a legítima”.
“Fins i tot per sobre dels nostres interessos de grup, farem tot el possible perquè aquest ple transcorri amb el màxim de normalitat democràtica i suposi un reforçament del Parlament, i que no en surti com un instrument devaluat”, ha assenyalat el portaveu de CSQEP, que ha culpat com a “principal responsable” de la situació la “bunquerització i agressivitat del govern del PP negant que els ciutadans de Catalunya puguem exercir el dret a decidir el nostre futur polític”. Tot i això, ha defensat que “res justificaria que al final d’aquest ple el Parlament sortís com un espai institucional trencat, on no es dialoga sinó que es produeixen desqualificacions”.
El portaveu de la confluència ha explicat que el grup treballa perquè aquest posicionament conjunt “s’expressi en forma d’esmenes”, si bé ha advertit que es treballa “amb la incertesa i la inseguretat en què la majoria de govern ens ha posat”, perquè només disposen “d’hipòtesis” del que succeirà al ple. “La nostra primera opció és treballar per una posició conjunta. Això no depèn només de nosaltres”, ha assenyalat, alhora que ha apuntat la possibilitat què “en alguna d’aquestes votacions aquesta pluralitat s’expressi”, fet que ha anunciat que es viuria “en termes d’absoluta normalitat”.