06.09.17

CSQEP esmena el caràcter vinculant de l’1-O que marca la llei del referèndum de JxSí i la CUP

La confluència proposa crear una sindicatura electoral seguint els acords que els grups de la cambra van prendre la legislatura passada a la ponència de la llei electoral catalana

Catalunya Sí que es Pot, a través de les esmenes a l’articulat de la llei del referèndum de Junts pel Sí i la CUP, proposa eliminar el caràcter vinculant de l’anunciat referèndum de l’1 d’octubre. En dos articles (l’article 1 i l’article 4.3) les esmenes del grup parlen explícitament de “referèndum consultiu”, i al preàmbul del text d’esmenes presentat s’afirma que aquesta convocatòria “suporta les condicions inadequades democràticament per la realització de la jornada de l’1 d’Octubre i a que no es donin les condicions d’inclusivitat que portin a que de forma majoritària la societat catalana se senti interpel·lada a participar-hi.

Les esmenes presentades també proposen la modificació de la redacció de la llei relativa a la creació d’una Sindicatura Electoral. El text presentat per Catalunya Sí que es Pot segueix les propostes consensuades pels grups de la cambra, també CiU i ERC, a la ponència de la llei electoral catalana celebrada la legislatura passada. Unes propostes que CSQEP també va incloure a la proposició de llei electoral registrada aquesta legislatura i que es troba encara en tramitació.